новини

Команда Академії здобула перемогу на Всеукраїнському турнірі з кросфіту

20.05.2019 18:14

Другий Всеукраїнський турнір з кросфіту «Crossfit army challenge»

об’єднав військовослужбовців із різних підрозділів МВС України, Збройних сил України та вищих навчальних закладів військового спрямування.

Серед 11-ти команд та більше ніж 40 учасників з різних регіонів України, перше загальнокомандне місце посіла команда Академії Нацгвардії, під керівництвом доцента кафедри фізичної підготовки та спорту майора Артема Турчинова.

Турнір складався з двох відбіркових комплексів, у яких від Академії взяли участь майор Артем Турчинов, курсанти командно-штабного факультету Богдан Свистунов та Владислав Єрьоменко, а також курсант факультету логістики Іван Сіліч. До третього фінального комплексу увійшли 10 найсильніших спортсменів, серед яких, майор Артем Турчинов в індивідуальному заліку посів перше місце, а курсант факультету логістики  Іван Сіліч друге місце.

Під час змагань учасники виконали близько 20-ти вправ, а саме вправи зі штангою, власною вагою, з гирею, переніс різної ваги та інші вправи.

Доцент кафедри фізичної підготовки та спорту майор Артем Турчинов зазначає, що заняття кросфітом є досить новим видом спорту для України. Тренуватися потрібно наполегливо, в середньому, спортсмени тренуються протягом 5-6 днів, по 2 години на добу.

«Готуючись до змагань, ми не знали, які саме завдання на нас будуть чекати, а дізналися про них від головного судді тільки перед початком турніру. Приємно, що наші старання не залишилися поза увагою і ми гідно представили Академію, - наголосив Артем Турчинов. – Вважаю, що подібні змагання з кожним роком показують майбутнім військовослужбовцям наскільки цікавою та потрібною є система кросфіту в силових структурах України, а це гарна мотивація для занять фізичною підготовкою, адже переможці є позитивним прикладом для інших курсантів у популяризації кросфіту та фізичної підготовки під час несення військової служби».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ