В Академії обговорили питання вдосконалення системи харчування Національної гвардії України
У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України пройшов дводенний Всеукраїнський науково-практичний семінар. У роботі семінару взяли участь науковці, викладачі закладів вищої освіти, керівники і фахівці, діяльність яких пов'язана зі сферою харчових технологій, процесів переробки, зберігання харчової продукції та маркетингу. Усього взяли участь у заході 55 гостей.
«Завдяки значній кількості науковців, які беруть участь у семінарі ми маємо чудову нагоду обмінятися досвідом, обговорити питання, пов’язані зі шляхами удосконалення проблемних питань та знайти пріоритетні напрями розвитку логістичного забезпечення Національної гвардії», - зазначив заступник начальника Академії з тилу – начальник відділу тилового забезпечення полковник Віталій Глущенко.
Захід був присвячений питанням повноцінного харчування, а саме інноваційним аспектам технологій, енергоефективному виробництву та маркетингу у рамках програми «Наука для армії».
Під час семінару учасники розглянули напрямки удосконалення продовольчого забезпечення військовослужбовців Національної гвардії, організацію харчування особового складу в зоні проведення Операції об’єднаних сил, а також обговорили шляхи підвищення енергоефективності при охолодженні та зберіганні харчових продуктів.
Крім того, один із учасників презентував нову розробку використання екструдованого ядра соняшникового насіння в технологіях кондитерських виробів. Додавання цієї добавки дає можливість підвищити фізико-хімічні показники якості хлібу.
Доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма провела майстер-клас по випіканню хліба в польових умовах із використанням хлібопекарної печі ХПК-50М2 та додаванням безлускового ядра насіння соняшнику.
«Харчування займає провідне місце у забезпеченні військовослужбовців, тому якість продуктів і готових страв має бути надзвичайно високою. На сьогодні, в Національній гвардії, загалом, та Академії Нацгвардії, зокрема, приділяється значна увага вдосконаленню системи харчування та приведенню її до системи харчування за стандартами НАТО, – наголосила Лідія Товма. – Військовослужбовці, які проходять службу повинні харчуватися збалансовано та смачно, тож розробка хліба за новою рецептурою, з використанням екструдованого ядра соняшникового насіння, дасть можливість підвищити фізико-хімічні показники якості хліба. Таким чином, впроваджуючи інноваційні технології в життєдіяльність НГУ ми, безпосередньо, покращуємо умови несення служби військовослужбовцями».
Під час семінару усі учасники отримали корисний досвід, обговорили перспективні наукові ідеї та шляхи подальшої співпраці в рамках науково-освітньо-виробничого кластеру «Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технології, енергоефективного виробництва та маркетингу».
По завершенню заходу учасникам було вручено сертифікати про участь в семінарі.
Відділ міжнародних зв’язків,інформації і комунікації НА НГУ