новини

Як курсанти гуманітарного факультету навчалися у польових умовах

21.05.2019 12:40

У Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами гуманітарного факультету пройшли комплексно-польові заняття.

На кожний підрозділ факультету були покладені обов’язки відповідно до фаху навчання.

Особливістю комплексно-польових занять стало те, що у ролі керівників на практичних заняттях з молодшими курсами були майбутні офіцери-випускники. Викладачі майже не втручались у навчальний процес та ретельно аналізували майбутніх психологів та офіцерів по роботі з особовим складом.

Перш за все у такий спосіб курсантам виявляється довіра та повага, а вони в свою чергу намагаються якнайкраще провести заняття з особовим складом.

Крім того, курсанти, які навчаються на заступників командира роти по роботі з особовим складом відпрацьовували питання щодо оцінки суспільно-політичної обстановки в районі виконання завдань та  порядку роботи щодо організації морально-психологічного забезпечення під час проведення спеціальних операцій. Гвардійці, які навчаються на психологів відпрацьовували питання з тактичної медицини та психології екстремальної діяльності.

«Практичні заняття в польових умовах були насиченими як для випускників, так і для курсантів молодших років навчання гуманітарного факультету. Майбутні офіцери отримали практичний досвід під час виконання вправ,  нормативів, закріпили свої теоретичні знання та здобули необхідні для майбутнього офіцера практичні навички», - зазначив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

Також,  одним із завдань комплексно-польового виходу у курсантів було виконання стрільб. Майбутні офіцери виконували вправи стрільб з пістолета  та автомата.

«Під час польового виходу ми отримали практичний досвід у виконанні вправ, нормативів, управлінні діями підлеглих у ході виконання бойових завдань. Він стане в нагоді у подальшій службі, адже вже через місяць нам доведеться працювати з особовим складом у військах, навчати їх та бути прикладом в усьому», – зазначив випускник гуманітарного факультету Дмитро Зубов.

Крім відпрацювання практичних занять, курсанти ще й несли службу на блок-постах та заслонах, охороняючи табір та відбиваючи напад умовного противника.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ