новини

Курсанти Академії вчили школярів урочисто вносити Державний Прапор України

21.05.2019 16:21

Військовослужбовці командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України були запрошені в ХЗОШ № 124 для проведення майстер-класу щодо підготовки прапороносців для урочистого внесення Державного Прапора України.

Метою заняття було навчити юних прапороносців статутному виносу Державного Прапора України під час урочистих заходів.

Військовослужбовці командно-штабного факультету, сержант Олег Ситнік та старший солдат Андрій Колодяжний, на чолі з заступником начальника курсу капітаном Артемом Бондаренко, практично продемонстрували школярам порядок виносу Державного Прапора, правильне його тримання та виконання чіткого стройового строю.

«Винос Державного Прапора України – це відповідальна справа, адже не кожен військовослужбовець має на це право. До Державного Прапора України призначаються прапороносець  і  два  асистенти,  з числа відмінників навчання із зразковою військовою дисципліною. Маю надію, що серед цих хлопців є ті, кому в майбутньому випаде честь на виніс Державного прапора України», - зазначив капітан Артем Бондаренко.

Учні з великим захопленням та ентузіастом переймали досвід старших товаришів та намагалися отримати якомога більше знань.

«Серед школярів були не тільки хлопці, а й дівчата які також цікавилися військовою справою та на рівні з хлопцями виконували всі стройові прийоми. Для того, щоб отримати право виносити Державний Прапор потрібно бути не просто кращим в усьому, але й мати відмінну фізичну силу та витривалість. Наприклад,  під час  проходження  урочистим  маршем  на  парадах,  Державний Прапор України несуть  перед собою, тримаючи двома руками, при цьому, права рука тримає древко таким чином, щоб не притискаючи до тулуба лікоть був паралельно землі, а ліва рука тримає древко на рівні ременя по середині тулуба. У цьому положенні Бойового Прапора, нижній кінець древка має бути на висоті 50 – 60 сантиметрів від землі», - прокоментував сержант Олег Ситнік.

Військовослужбовці Академії показали відмінну стройову підготовку та надали учням цінні знання в урочистому внесенні Державного Прапора України.

Автор: солдат Іван Макортецький

Фото: старший солдат Костянтин Загоруйко