новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії взяли участь у забезпеченні громадського порядку під час проведення футбольного матчу

24.05.2019 10:00

Особовий склад Національної академії Національної гвардії України був залучений для забезпечення громадського порядку на ОСК «Металіст». Там відбувся центральний матч 30-го туру чемпіонату України між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо».

За забезпеченням громадського порядку стежило 200 курсантів командно-штабного та факультету логістики Академії Нацгвардії.

«Головна наша мета – недопущення порушень громадської безпеки. Незважаючи на те, що я стояв в оточенні, хвилювання вболівальників та гравців відчувалося. Велика кількість людей почали прибувати вже за кілька годин до початку матчу, та ми вже були готові до несення служби», – розповідає курсант командно-штабного факультету  молодший сержант Максим Миновський.

Матч викликав величезний ажіотаж серед вболівальників, адже завітало більше ніж 30 тисяч бажаючих переглянути гру команд.

Матч в Харкові завершився внічию - 1: 1.

«Забезпечення громадського порядку під час проведення футбольних матчів є специфічним видом несення служби, враховуючи, що серед великої кількості шанувальників футболу можуть бути і не завжди доброзичливо налаштовані фанати. Особовий склад відповідально поставився до виконання службово-бойової задачі. Курсанти бути пильними, уважними, доброзичливими та керуватися законом. Після матчу обстановка була сприятлива і особовий склад вчасно повернувся до пункту постійної дислокації», - зазначив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ