новини

Представники Академії взяли участь в урочистостях з нагоди випуску кадетів

28.05.2019 15:45

Травень 2019-го року назавжди залишиться в серцях 68-ми кадетів, серед яких цього року було 12 дівчат, із Ліцею з посиленою військовою підготовкою «Патріот». За словами очільника цього навчального закладу Сергія Городецького, незважаючи на урочистість святкування, душу переповнюють почуття хвилювання, адже юні кадети покидають навчальний заклад в якому відчули першооснови військової професії.

«Випуск – це завжди важливий та незабутній момент у житті кожного кадета. Я пригадую трішки злякані очі цих юнаків та дівчат два роки тому, під час вступу, а дивлячись на них сьогодні, можу з впевненістю сказати, що вони стануть вірними захисниками та справжніми патріотами України», - наголосив начальник Ліцею з посиленою військовою підготовкою «Патріот» полковник Сергій Городецький.

З нагоди святкування до кадетів завітали представники з різних навчальних закладів військового спрямування. Варто зазначити, що кожного року курсантами Академії стають випускники саме ліцею «Патріот». Так, цього року, до дружньої родини нацгвардійців приєднається більше 20-ти відсотків випускників. Розвиваючи дружні зв’язки та враховуючи багаторічну співпрацю, від імені командування та Вченої Ради Академії Нацгвардії курсантів привітав заступник начальника оперативно-тактичного факультету по роботі з особовим складом полковник Анатолій Жилаго. Пісенним дарунком порадував душі випускників та гостей свята вокаліст гурту «П’ять стихій» Академії старшина Микола Золочевський.

«Кожен із випускників два роки тому прийняв важливе рішення, адже вступ до ліцею – це крок, який збагатив їх військовим досвідом, а також наповнив серця мужністю та патріотизмом. З нагоди свята, хочу побажати випускникам та їх батькам міцного здоров’я, миру, злагоди, родинного тепла та затишку», - зазначив заступник начальника оперативно-тактичного факультету по роботі з особовим складом полковник Анатолій Жилаго.

Для кадетів останній день у рідних стінах – це можливість повністю поринути в спогади, збагатитися позитивними емоціями, подякувати викладачам та обмінятися мріями, неодмінно наповненими амбіціями, зі своїми товаришами. Такі емоції стали частинкою душі й двох випускників, які до того ж є ще й братами-близнюками, а саме Владислава та Віктора Гуглеватих.

«Ліцей збагатив мене військовим досвідом, додав мужності, загартувавши мій характер. Я вдячний керівництву Ліцею та його викладачам за їх зусилля, які вони вкладали в наше виховання та навчання», - поділився Владислав Гуглеватий.

Окрім цього, військовослужбовці командно-штабного факультету Академії були запрошені до палацу культури ГУ НП з нагоди свята останнього дзвоника. З урочистою подією вони привітали випускників, показали виступ з шаблями та заспівали пісні, в той час як учні із захопленням спостерігали за показовим виступом та аплодували.

«Першочерговою метою  «Ліцею Правоохоронець» є створення правоохоронця нової формації, тому важливою є участь особового складу Академії як у навчальному процесі, так і під час традиційних урочистостей», - переконаний заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

Відбувся випуск кадетів й у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». Курсанти командно-штабного факультету Національної Академії Національної гвардії України поздоровили молоде покоління правоохоронців на головній площі Центрального парку культури та відпочинку ім. М. Горького у Харкові, де відбулось урочисте свято з нагоди випуску кадетів.

«Хочу привітати випускників і побажати їм успіхів у подальшому навчанні та завжди залишатись вірними українському народові. Від імені всього особового складу «Кадетського корпусу» бажаємо вам міцного здоров’я, сімейного щастя та мирного неба над головою», – привітав випускників начальник Державної гімназії-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою генерал-майор Олексій Середа.

Парадний розрахунок, військовий оркестр та колектив барабанщиків Академії Національної гвардії України привітали кадетів показовими виступами на честь свята.

«Свято останнього дзвоника – це перший крок у доросле життя, тож хочеться побажати випускникам палкої наснаги в житті, щасливої долі та великих звершень», - поділилася щирими побажаннями курсант Валерія Узлова.

Командування Кадетського корпусу подякувало представникам Академії Нацгвардії за участь та допомогу у проведенні свята, яке наповнило серця всіх присутніх емоціями радості та віри в майбутнє.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ