новини

В Академії Нацгвардії обговорили професійний розвиток нацгвардійців з представниками Збройних Сил Канади

29.05.2019 09:01

Зустріч відбулася в рамках ознайомлення представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) з порядком організації, напрямками навчання курсантів і офіцерів та оцінювання спроможностей навчального центру Академії. Обговорення ключових моментів майбутньої співпраці має важливе значення для навчального закладу, оскільки протягом тижня планується провести низку заходів для вдосконалення роботи військовослужбовців сержантсько-старшинського складу Академії.

На початку зустрічі, перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов, ознайомив іноземних військовослужбовців зі специфікою навчального закладу, враховуючи форми навчання, особливості підготовки на факультетах, оволодіння курсантами практичними навичками, навчально-методичне забезпечення та міжнародне співробітництво.

«Національна Академія Національної гвардії України вже не перший рік співпрацює з представниками операції UNIFIER, тож сьогоднішня зустріч є підтвердженням того, що Академія Нацгвардії за рівнем підготовки курсантів та офіцерів все більше наближається до стандартів НАТО, - наголосив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. – Переконаний, чим краще ми сформуємо роботу цього тижня, тим вищий показник отримаємо для майбутньої співпраці».

Під час візиту офіцерами по взаємодії з НГУ від операції «UNIFIER» заплановано провести брифінг для курсантів та офіцерів-магістрів щодо поточного стану і перспектив розвитку співробітництва між НГУ та операцією «UNIFIER», розробки та впровадження базового курсу лідерства для рядового складу (ПР1) та базового навчального курсу для молодших командирів (ПР2), а також взяти участь у навчальних зборах для головних сержантів НГУ.

На переконання офіцера по взаємодії з Національною гвардією України від Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні майора Корі Анхорна, подібні візити допомагають краще зрозуміти рівень підготовки офіцерів та курсантів у Академії, що, безпосередньо, вказує на врахування стандартів НАТО.

«Впродовж нашої співпраці можна з впевненістю сказати, що Академія Нацгвардії є відкритою до змін, але ми б хотіли переконатися, що розвиток буде продовжуватися й надалі, при цьому, не тільки після досягнення певної мети, а матиме більш довгостроковий характер, - зазначив офіцер по взаємодії з Національною гвардією України від Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні майор Корі Анхорн. – Ми ще раз переконалися у позитивних змінах, спостерігаючи за підготовкою сержантів на військовій базі у місті Золочеві, але для вдосконалення роботи навчального закладу, ми вважаємо за необхідне показати українським колегам важливість підтримки балансу між офіцерським та сержантсько-старшинським складом, саме на це й спрямована наша робота впродовж тижня.

У рамках візиту також планується провести робочу зустріч із представниками відділу євроатлантичної інтеграції для презентації концепції і напрямків роботи відділу та обговорення перспективних напрямків співробітництва з операцією «UNIFIER».

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ