новини

Військові Канади та США звернулись до випускників Академії Нацгвардії України

31.05.2019 17:25

Офіцери та сержанти від Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні та від  Групи радників з питань доктрини та освіти Національної гвардії Каліфорнії США поспілкувались з майбутніми офіцери Нацгвардії України.

Зустріч відбувалась в рамках роботи іноземної делегації в Академії щодо ознайомлення з порядком організації та напрямками навчання курсантів і офіцерів.

«Впродовж курсів, які ми проводили в України з гвардійцями, я бачив великі зусилля, які ви докладаєте під час навчань. Я був вражений, чесно кажучи, не бачив такого навіть у своїй країні. Пишаюся Вами і дуже щасливий бути тут. Сьогодні, з точки зору офіцера, я хотів би поговорити із вами про взаємовідносини між сержантським складом та офіцерами і розповісти про те, як цей тандем може працювати ефективно та постійно вдосконалюватися», - звернувся до випускників офіцер по взаємодії з Національною гвардією України від об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (UNIFIER) майор Корі Анхорн.

Нагадуємо, що  у травні 2018 року було підписано технічну угоду з Об’єднаною оперативно-тактичною групою Збройних Сил Канади в Україні (операція UNIFІER), одним із пунктів якої був розвиток професійного старшинсько-сержантського складу НГУ.

Представник Збройних сил Канади розповів про досвід їх військового формування у реформуванні підготовки сержантського-старшинського складу. Він наголосив, що з рештою тандем офіцера та сержанта, як його помічники й радника став потужною та ефективною зв’язкою в армії.

Сержант-майор Брендон Морі – головний сержант оперативного управління Національної гвардії Каліфорнії наголосив на тому, що реформування НГУ активно продовжується і випускники цього року повинні розуміти, що на їх плечі ляже важлива частка змін  стосовно  сержантсько-старшинського складу: «У найближчі роки саме ви будете задавати новий темп розвитку тандему командирів та сержантів».

Крім того, іноземні фахівці ознайомились із вищим навчальним закладом Нацгвардії та здійснили візит до  навчального центру Академії для оцінювання його спроможностей.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ