новини

В Академії розпочався візит делегації Національної жандармерії Франції

04.06.2019 14:34

В Національній академії Національної гвардії України відбулась зустріч із представниками делегації Французької Республіки, які прибули із чотириденним візитом. Делегація Школи офіцерів Національної жандармерії Франції прибула до Академії для започаткування співробітництва між вищими навчальними закладами, що відповідають за підготовку офіцерських кадрів Національної гвардії України та Національної жандармерії Франції.

Під час першої зустрічі представників Французької жандармерії ознайомили із завданнями та діяльністю Національної гвардії України та розповіли про організацію навчального процесу Академії.

«Нацгвардія України має широке коло завдань, які пов’язані з виконанням як бойових завдань, так і з охорони громадського порядку. Тож співпраця з навчальним закладом Національної жандармерії Франції неодмінно матиме позитивне відображення у нашій підготовці майбутніх офіцерів», - зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Для ознайомлення із діяльністю вишу Нацгвардії прибули три кадети Школи офіцерів Національної жандармерії Франції та офіцер, який відповідає за навчальний процес.

«Французька республіка зараз співпрацює з Україною по чотирьох ключовим напрямкам і один з них повністю призначений Національній гвардії України. Національна жандармерія Франції та Національна гвардія України мають багато спільного. Наша ціль – обмін досвідом. Нам є чого навчатись у вас.  Важливо передавати досвід, щоб вдосконалювати підготовку офіцерів і робити заняття різноманітнішими», - зазначив полковник Ніколя Ле Незе.

Крім того, іноземні представники оглянули зразки сучасної броньованої техніки спеціального призначення, яка стоїть на озброєнні у Нацгвардії.

Фахівці з кінологічної служби Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ показали заняття з підготовки службових собак та їх навички при пошуку зброї, вибухівки та злагоджені дії під час ведення вогню інструктором.

Протягом наступних трьох днів, кадети та офіцер Школи офіцерів Національної жандармерії Франції до Академії НГУ проведуть зустріч з представниками навчально-методичного центру, начальниками факультетів та відвідають навчальний центр Академії НГУ, де ознайомляться із практичною складовою навчання курсантів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ