новини

Капелани Збройних Сил Латвійської республіки поспілкувалися з майбутніми офіцерами Нацгвардії

03.06.2019 09:22

Представники Національних Збройних Сил Латвійської Республіки відвідали Національну академію Національної гвардії України.

Головною метою візиту була зустріч та спілкування іноземних представників з майбутніми офіцерами Національної гвардії України.

Представники іноземної делегації ознайомили гвардійців зі специфікою роботи військових капеланів у Національних Збройних силах Латвії та акцентували увагу на важливості роботи капеланів на території бойових дій.

«Ми вже не вперше в Україні. Ми зустрічаємось  з військовими різних силових структур, які беруть участь у бойових діях на Сході України та надаємо їм допомогу», - зазначив головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявінш.

Головний капелан звернувся до гвардійців з промовою про обов’язкові офіцерські якості у кожному з них. Насамперед про лідерство та піклування про особовий склад.

У свою чергу капелан Зигмарс Атварс показав методи, які використовує під час роботи з військовими. Як виявилося він добре володіє навиками ілюзіоніста. Чоловік зазначив, що не важливо у якій формі підтримувати людей, головне чути та не бути байдужим до їхніх проблем.

Нагадуємо, що з 2015 року з представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні було досягнуто домовленостей щодо надання гуманітарної допомоги в рамках програми НГУ по роботі з незахищеними верствами населення у зоні конфлікту Донецької та Луганської областей, яку буде направлено до району проведення ООС для передачі місцевому населенню.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ