новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії взяли участь у параді родин захисників України

03.06.2019 17:00

До Дня захисту дітей у міському парку відпочинку імені М. С. Горького було організовано найбільший парад родин захисників України з пташками миру в рамках V фестивалю дитячої та юнацької творчості «Вітаємо дитинство». Серед 350 родин, які встановили рекорд України були й військовослужбовці Національної академії Національної гвардії.

Участь у параді від Академії та частин Нацгвардії, які дислокуються у Харкові взяли близько 20-ти родин.

Разом із дружиною та донечкою взяв участь у святковому заході й заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Віталій Шум. Для нього подібний захід – це не тільки можливість відпочити разом із найріднішими серцю людьми, але й приклад своєрідного об’єднання родин захисників заради миру в Україні.

«Для того, щоб оцінити важливість подібного заходу, варто просто поглянути на обличчя дітей, які знаходяться навколо. Я надзвичайно радий, що маю можливість долучитися до параду разом зі своєю родиною, а з вуст моєї донечки не зникає щаслива усмішка, - поділився враженнями Віталій Шум. - Доньці також сподобалося виготовляти орігамі, було помітно, що вона та інші дітки з цікавістю підійшли до цього процесу, вкладаючи у виготовлення паперових голубів частинку своєї душі. Дуже б хотілося, щоб подібні заходи проходили частіше, а голуби, виготовлені дбайливими дитячими рученятами стали справжніми провісниками миру в Україні».   

Діти та їх батьки отримали невичерпну радість від такого багатого на яскраві емоції дійства. Символічним став той факт, що виготовлені руками дітей орігамі у вигляді голубів, були відправлені на передову захисникам України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ