новини

Курсанти Київського факультету відпрацьовували навички з конвоювання

05.06.2019 11:17

Науково-педагогічні працівники кафедри службово-бойового застосування підрозділів Національної гвардії України продовжують спрямовувати свої зусилля на посилення практичної складової підготовки офіцерів.

За підтримки командування Північного ОТО протягом тижня з курсантами проводилися бінарні та виїзні практичні заняття з залученням начальника групи з організації служби конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних підполковника Ігоря Морозова. Проведення занять було організовано на комендатсько-диспечерському пункті військової частини Північного ОТО.

Шляхом відпрацювання практичних дій планової та зустрічної варт на пункті обміну курсанти закріпили свої теоретичні знання, ознайомились із особливостями будови спеціальних вагону та автомобіля. Спробували себе в ролі  вартових, чатових, начальників та помічників начальників варт, набули навичок у взаємодії при виконанні службових завдань з конвоювання осіб, що перебувають під вартою.

«Практика залучення офіцерів військових частин, офіцерів Головного управління Національної гвардії України до проведення практичних занять з курсантами факультету на території військових частин та з використання їх навчально-матеріальної бази повинні набути системності. Вони мають великий позитивний вплив на зміст підготовки офіцерів для підрозділів Нацгвардії», - зазначив начальник кафедри службово-бойового застосування підрозділів НГУ полковник Андрій Плаксін.

лейтенант Альона Крижановська