новини

Жандарми Франції зустрілись з курсантами Академії Нацгвардії

07.06.2019 10:30

 

[wpeslider id=54864]

Керівник департаменту Школи офіцерів Національної жандармерії Франції  з педагогічних питань полковник Ніколя Ле Незе та кадети цієї Школи зустрілись з курсантами гуманітарного факультету та викладачами французької мови.

Під час зустрічі присутні обговорили систему підготовки офіцерів у Франції та особливості проходження служби. Полковник Ніколя Ле Незе відмітив  перспективи співпраці  та розширення програми обміну досвідом між Академією та школою офіцерів Національної жандармерії Франції.

Він відзначив, що взаємні ознайомчі візити наших формувань – новий досвід та нові орієнтири в розвитку навчального процесу обох сторін.

«Той факт, що курсанти та офіцери Національної гвардії наполегливо вивчають французьку мову мене особисто радує. Я запевняю кожного з вас, якщо гарно опануєте програму навчання, перед вами відкриються нові перспективи. Міжнародне співробітництво в Україні розвивається стрімкими темпами і ви маєте можливість стати фундаментом побудови міцної правоохоронної структури з урахуванням кращого міжнародного досвіду», - звернувся до гвардійців офіцер Школи Національної жандармерії Франції.

Крім того, представники іноземної делегації поспілкувались із курсантами, які відвідають Школу Національної жандармерії Франції вже цього місяця.

Слід зазначити, що у рамках розширення двостороннього співробітництва між Національною гвардією України та Національною жандармерією Франції курсанти та офіцер Академії НГУ здійснять візит до Школи офіцерів Національної жандармерії Франції у період з 23 по 29 червня у місто Мелен, Французької республіки. Візит запланований для ознайомлення зі Школою офіцерів Національної жандармерії Франції та започаткування співробітництва між навчальними закладами  у форматі обміну курсантами та науково-педагогічними працівниками.

Курсанти візьмуть участь у практичних заняттях відповідно до напрямків підготовки Школи офіцерів Національної жандармерії Франції з подальшим  впровадженням набутих знань в систему підготовки офіцерів Національної гвардії України, а саме у правоохоронний блок тактико-спеціальної підготовки.

В результаті візиту буде проведений аналіз та створені пропозиції щодо внесення доповнень або змін до навчальних програм дисциплін блоку тактико-спеціальної підготовки за правоохоронним напрямком з урахуванням повноважень  Національної гвардії України при виконанні правоохоронних функцій на основі досвіду  організації освітньої діяльності Школи офіцерів Національної жандармерії Франції.

Надалі представники Школи офіцерів Національної жандармерії Франції планують ознайомитись із навчальним процесом навчального закладу Нацгвардії та відвідати навчальний центр Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ