новини

Під час проходження державної атестації з фізичної підготовки випускники Академії Нацгвардії показують високі результати

10.06.2019 09:00

Одними із основних завдань, які стоять перед випускниками під час здачі іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки є перевірка сили, спритності, витривалості та методичних навиків, які є показником роботи курсантів протягом всього навчання.

Іспит із фізичного виховання та методики фізичної підготовки для випускників складається з: підтягування, бігу на 100 м, кросу на 3 км, перевірки знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою.

«Професійний обов’язок і професійна необхідність кожного військовослужбовця - фізична готовність до виконання призначених  завдань. Національна гвардія України потребує фізично розвинутих як чоловіків, так і жінок військовослужбовців, тому іспит надає можливість за різними показниками, серед яких швидкість, сила та витривалість визначити готовність майбутніх офіцерів до виконання службово-бойових завдань, - наголосив начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки ГУ НГУ полковник Андрій Мелешко. – Враження від здачі іспитів курсантами дуже добрі, особливо порадували курсанти підрозділу спецпризначення, адже всі показали відмінний результат. Крім цього, важливо, що випускники, які претендують на диплом з відзнакою, підтверджують свої результати до яких ішли протягом 4-5 років».

Щоб показати високі результати на іспиті, курсанти не припиняють  тренуватися з моменту вступу до Академії. Сприяє досягненню позитивних результатів й навчально-матеріальна база Академії в пункті постійної дислокації та навчальному центрі, але основним є наполегливість випускників та бажання показати себе з кращого боку.

«Всі нормативи склав на відмінно, але цьому передував тривалий етап підготовки. Скажімо, протягом всього періоду навчання у нас постійно проводиться зріз із фізичної підготовки, також ми відпрацьовуємо теорію, а курсанти, які бажали покращити свої результати мали можливість тренуватися у вільний від навчання час, - розповів курсант 4-го курсу командно-штабного факультету Олександр Семененко. - Фізична підготовка є невід’ємною складовою військової служби, адже від розвитку таких якостей як витривалість, стійкість та сила підвищується готовність до виконання службово-бойових завдань, що особливо актуально для нас як майбутніх спецпризначенців».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ