новини

Курсанти Академії гідно демонструють свої знання під час державних іспитів

11.06.2019 10:05

У курсантів 4-го року навчання залишилося менше двох тижнів до  довгоочікуваного випуску, а до того моменту в них триває державна атестація на перевірку фахових вмінь та методичних навиків за час навчання в Академії Нацгвардії.

Екзамени для випускників-гвардійців відрізняються профільними предметами. Так, курсанти-командири, логісти, майбутні офіцери по роботі з особовим складом  та випускники Київського факультету мають свій комплекс дисциплін, в залежності від фахового напрямку.

«Проходження атестації з профільних предметів – це показник роботи курсантів протягом всього навчання. Програма підготовки особового складу включає цілий ряд нормативів і всі вони потребують певних навиків та наполегливості, - вважає начальник відділу військової освіти та наукової роботи управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Капелюшний. - Я вже не перший рік очолюю підкомісію і можу сказати, що курсанти Академії прикладають багато зусиль для досягнення високих показників у навчанні. Випускник Академії зараз отримує дуже велику кількість практичних знань та навичок, які стануть йому в нагоді під час служби у військах».

Згідно з фаховим напрямом «управління діями підрозділів із засобами військового зв’язку» гвардійці командно-штабного факультету  виконували ряд практичних завдань із застосуванням вузлів зв’язку, а також технічної експлуатації та ремонту техніки зв’язку в польових умовах. Використовували при перевірці нову техніку, а саме супутники та портативні станції зв’язку «Harris».

Командир 3-го відділення 205-ї навчальної групи сержант Анастасія Олійник переконана, що іспити здала на відмінно, оскільки підготовка до них здійснювалася на належному рівні.

«Викладачі Академії – спеціалісти високого рівня, тож ми маємо гарну можливість отримати не тільки теоретичні, але й практичні знання, враховуючи сучасні тенденції, адже навчальна база Академії кожні півроку поповнюється новою технікою, - зазначила сержант Анастасія Олійник. – Особисто для мене, надзвичайно важливим елементом підготовки до іспитів був трьохтижневий виїзд до навчального центру Академії, де ми мали можливість спостерігати за технікою в реальних умовах та попрактикуватися у її застосуванні. Знання, які ми отримали під час навчання, стануть нам у нагоді не тільки у військовому, але й цивільному житті, а ще ми забезпечені роботою, яка передбачає особистісний розвиток та кар’єрне зростання».

Для майбутніх офіцерів автомобільного профілю іспит складався з двох частин. Курсанти вирішували теоретичні завдання, а потім переходили до практики, де вирішували технічні завдання з авто та бронетехнікою.

Курсант 2-го відділення 325-ї навчальної групи старший солдат Микола Дацій також склав іспити на відмінно. Майбутній офіцер зазначає, що здавати іспити було нескладно, але відчувалося переживання.

«Під час іспиту ми акцентували увагу на всіх предметах щодо влаштування автомобіля, а саме з організації використання, електрообладнання та  автотехнічного забезпечення. Викладачі нам допомагали, надавали відповідні підручники, займалися ми й під час самопідготовки, що дуже допомогло під час складання комплексного екзамену,- поділився враженнями старший солдат Микола Дацій. – Якщо брати мою військову спеціальність, то дуже добре, що я навчався на належному рівні, підтвердженням цьому є складання іспиту. Впевнений, що надалі мені буде легше у військах, коли отримаю офіцерські погони та займу посаду командира автомобільного взводу».

Курсанти гуманітарного факультету складали іспит з теорії і практики роботи з особовим складом та повинні були справитись із завданнями екстремальної психології, тактичної медицини й вогневої підготовки. Для курсантки гуманітарного факультету Вікторії Піскунової, підготовка до державної атестації розпочалася ще півроку тому.

«Державні іспити для мене – це шанс проявити себе та показати, які знання я здобула протягом всього періоду навчання в Академії, - запевняє Вікторія Піскунова. – Головне – під час іспитів не хвилюватися, а сконцентрувавшись на завданнях, проявити всі свої знання та намагатися бути собою».

Курсанти випускного курсу Київського факультету склали комплексний іспит на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України.

До складу іспиту входили теоретичні та практичні питання із загальної тактики, тактичної підготовки військ, стрілецької зброї, вогневої підготовки та бойового застосування озброєння.

Курсанти показали результати свого чотирирічного навчання на факультеті. Їх відповіді щодо основних положень організації службово-бойової діяльності підрозділів Національної гвардії України були змістовними та підтвердилися виконанням практичної частини екзаменаційного білету.

До складу комісії входили досвідчені викладачі Академії та офіцери Головного управління Національної гвардії України.

«Хвилювання, звичайно, присутнє, але ми готові підтвердити та показати на іспитах нашу готовність та бажання служити державі, - розповів випускник солдат Богдан Бойко. - Не віриться, що вже за два тижні вдягнемо офіцерські погони та покинемо стіни нашого навчального підрозділу».

Загалом, члени екзаменаційної комісії задоволені результатом роботи курсантів, адже майбутні офіцери гідно демонструють свої знання під час державних іспитів, а отже здатні виконувати завдання за призначенням.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ