новини

У випускників Академії Нацгвардії продовжується державна підсумкова атестація

13.06.2019 11:03

Два тижні поспіль слухачі магістратури та студенти Академії проходять державну підсумкову атестацію за низкою дисциплін. Триває також захист кваліфікаційних робіт слухачами магістратури та студентами. До цьогорічної атестації включені комплексний іспит, який відповідає спеціалізації чи освітньому ступеню, а також іспит з іноземної мови та фізичної підготовки.

Фізична витривалість, сила та швидкість є незамінними елементами під час несення військової служби, тож до іспиту з фізичної підготовки екзаменаторами приділяється особлива увага

«Національна гвардія України потребує фізично розвинутих як чоловіків, так і жінок-військовослужбовців, тому іспит надає можливість за різними показниками, серед яких швидкість, сила та витривалість визначити готовність майбутніх офіцерів до виконання службово-бойових завдань, - наголосив начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки ГУ НГУ полковник Андрій Мелешко. – За рівнем підготовки випускників можу сказати, що іспит з фізичної підготовки та методики фізичного виховання більшість складає на відмінно, що свідчить про щоденні тренування та вдосконалення своїх фізичних навичок випускниками».

Нагадаємо, що іспит із фізичного виховання та методики фізичної підготовки для випускників складається з: підтягування, бігу на 100 м, кросу на 3 км, перевірки знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою.

«Іспит пройшов для мене без особливих складнощів, адже протягом всього періоду навчання в Академії саме фізичній підготовці приділяється особлива увага, – поділився враженнями курсант факультету логістики Микола Дацій. - Ми також маємо можливість удосконалювати свої навички відвідуючи спортивний майданчик та спортивний зал, які знаходяться на території Академії».

Для курсантів-філологів складання іспиту з іноземної мови досить хвилюючий момент, адже за рівнем підготовки представники екзаменаційної комісії визначатимуть місце їх подальшої служби. Щоденне вдосконалення знань із іноземної мови та мрія бути військовим перекладачем допомогли курсантці-випускниці гуманітарного факультету Вікторії Піскуновій скласти іспит на відмінно.

«Це шанс проявити себе та показати, які знання я здобула протягом всього періоду навчання в Академії, - запевняє курсантка Вікторія Піскунова, – Під час складання іспиту я ще раз переконалася, що мої сили та час, які я присвячувала вивченню іноземної мови не були даремними. Іспити – це крок до отримання офіцерського звання, а отже - крок до майбутнього».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ