новини

Майже пів сотні випускників отримали звання «Воїн-спортсмен»

12.06.2019 17:58

Випускники командно-штабного факультету та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України виконали нормативи військово-спортивного комплексу та отримали відзнаки відповідного ступеню. Дані випробування проходили в рамках державної підсумкової атестації випускників.

Головним завданням для курсантів під час випробувань було виконати ряд фізичних вправ, а саме: підтягування на перекладині, біг на 100 і 3000 метрів та загальноконтрольну вправу на єдиній смузі перешкод.

«Військово-спортивний комплекс – це комплекс фізичних військово-прикладних вправ і вимог для військовослужбовців, направлений на підвищення їхньої фізичної готовності до виконання службово-бойових завдань за призначенням. За результатами випробувань можна зробити висновок, що випускники готові до виконання огляду-конкурсу на кращу організацію фізичної підготовки у військових частинах, де вони будуть проходити службу», - зазначив старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Руслан Анацький.

Для отримання першого ступеню ВСК, час подолання смуги перешкод становить 2 хв. 05 с., для другого ступеню - 2 хв. 15 секунд.

Слід зазначити, що за підсумками випробування кращого результату досягнув  сержант факультету логістики Сергій Каракушан з найвищим результатом (подолання смуги перешкод здійснив за 1 хв. 54 с.).

Після виконання усіх нормативів 43 курсанти отримали нагрудний знак «Воїн-спортсмен»: 25 з яких отримали відзнаку І ступеню, а 18 - ІІ ступеню.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ