новини

В Академії розпочалися вступні випробування для майбутніх магістрів

12.06.2019 10:02

Для участі у вступних випробуваннях до Академії прибуло 62 військовослужбовці строкової та контрактної служби з різних військових частин Національної гвардії України. Серед цьогорічних вступників 11 жінок-військовослужбовців. Всі військові вже мають ступінь «Бакалавр», а після вступу та навчання в Академії матимуть можливість отримати ступінь «Магістр» тактичного рівня підготовки та звання лейтенанта.

Навчання майбутніх слухачів передбачено за денною формою протягом півторарічного терміну. Процес набуття знань, які необхідні для офіцерів здійснюватиметься за трьома спеціалізаціями.  До них належить лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, а також продовольче та речове забезпечення підрозділів НГУ. Конкурс на навчання за зазначеними спеціалізаціями складає 3 кандидати на одне навчальне місце.

Під час вступних випробувань для військовослужбовців передбачено додатковий та комплексний іспит. Останній, складається відповідно до обраної спеціалізації, а також іспити з іноземної мови та фізичної підготовки. Обов’язковими для вступу є проходження медичного обстеження та професійного психологічного відбору.

«На сьогодні наша держава потребує професійних військовослужбовців, а отримання ступеня «Магістр» є одним із показників фаховості. Складання іспиту – це першочерговий крок, який свідчить про бажання військовослужбовців не тільки підвищити свій освітній ступінь, але й отримати офіцерське звання, - прокоментував  начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко. – В Академії існує навчально-матеріальна база та висококваліфікований викладацький склад, які позитивно вплинуть на підготовку майбутніх слухачів». 

Для когось вступ до Академії є одним із періодів життя, а для когось ще й заповітною мрією. Скажімо, так як для старшого солдата Віталія Шевченка.  Військовослужбовець, окрім строкової служби, вже має досвід проходження служби в зоні проведення ООС з 2016 по 2018 роки. Цей факт став основною причиною того, що він не мав можливості здобути офіцерську освіту. Отримавши шанс нарешті навчатися в омріяному навчальному закладі, Віталій Шевченко сумлінно готувався до комплексного іспиту за спеціалізацією продовольче та речове забезпечення підрозділів НГУ, тож своєю відповіддю на іспиті цілком задоволений.

«Складання іспитів – це досить відповідальний момент у житті військовослужбовців, які мріють отримати офіцерське звання. Під час іспиту у нас все проходить спокійно, більше того, якщо екзаменатори бачать невпевненість під час відповіді, то намагаються поліпшити ситуацію та вивести вступника на позитивну оцінку, - розповідає старший солдат Віталій Шевченко. – Крім цього, складання іспитів надає можливість зрозуміти наскільки серйозною є мотивація вступити до навчального закладу. Я впевнений в своїх силах, тим більше, що маю підтримку рідних, а іншим вступникам бажаю зібрати всю свою волю і знання та не зупиняючись йти до поставленої мети».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ