новини

Курсантка Академії виступила на Всеукраїнському освітньому форумі в якості спікера

14.06.2019 15:47

Курсантка гуманітарного факультету сержантка Христина Бойчук взяла участь у Всеукраїнському форумі “Кар’єра зі школи: вибір і планування”. Захід відбувся в Ужгороді, за підтримки Центру "Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності" , Міністерства молоді та спорту України та Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА. Учасники з усієї України поспілкувалися  з експертами щодо стереотипів при виборі професії та обмінялися досвідом. Присутні вчилися знаходити спільну мову з батьками в питаннях планування кар’єри їхніх дітей, дізнавалися, як надихнути молодь ставати свідомими лідерами та розглядали питання гендерно чутливих підходів при виборі професії.

Христина Бойчук провела майстер-клас «Школа і стале мислення: як надихнути підлітків ставати свідомими лідерами, що прагнуть змін». Тренінг був націлений на подолання нерівності у суспільстві, подолання гендерних стереотипів та формування свідомого ставлення до оточуючого середовища. Важливим аспектом виступу було спілкування з педагогами щодо підготовки юніорської ліги амбасадорів «Цілей сталого розвитку: Україна» та формування лідерських команд, які у навчальних закладах зможуть імплементувати ці цілі.

«Це однозначно великий крок вперед, коли педагоги і керівники на різних рівнях готові прислухатися до думки молоді та всяко сприяти у їхніх баченнях. Мені було відверто боязко виступати у якості спікера перед такою аудиторією, проте я була приємно здивована відкритістю та бажанню до діалогу. Після виступу декілька директорок  та директорів, а також керівників громадських організацій підійшли до мене, щоб запросити до свого навчального закладу на зустріч. Це однозначно приємний  і правильний зворотній зв'язок», - ділиться враженнями від форуму сержантка Христина Бойчук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ