новини

В Академії перевірили стан автомобільної та бронетанкової техніки

14.06.2019 16:16

У Національній академії Національної гвардії України пройшов технічний контроль усіх транспортних засобів навчального закладу.

«Вітаю всіх вас з початком річного технічного контролю. Це залік спроможності та готовності нашої техніки до виконання завдань за призначенням. Наше головне завдання – показати кожну одиницю техніки, що вона відповідає всім вимогам та готова до виконання завдань в будь-який час. Я впевнений, що члени комісії будуть задоволені станом нашої техніки та в результаті Академія отримає лише відмінні оцінки та позитивні відгуки», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Під час інспектування, приділялася увага не лише зовнішньому вигляду, комплектності та справності автомобілів, але й знанню та виконанню водіями своїх обов’язків, наявності відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.

«Техніка, що знаходиться в Академії перебуває у постійній готовності і саме так має бути, адже на її прикладі навчають майбутніх офіцерів, які потім мають підтримувати в такому стані всю техніку у військах», – зазначив голова комісії – старший офіцер відділу автомобільної техніки управління озброєння і техніки логістики Головного управління Національної гвардії України підполковник Ігор Грицина.

Цього року під час  технічного огляду було вишикувано більше сотні одиниць техніки. Серед них: автобуси АТАМАН, автомобілі Ісузу, Хюндай, автомобілі КрАЗ різної комплектації, бронетранспортери та бронеавтомобілі СПАРТАН та ВАРТА.

«Готовність техніки є надзвичайно важливою у навчальному процесі. Від цього, перш за все, залежить безпека наших військовослужбовців під час пересування та проведення занять. За результатами річного технічного контролю ми вкотре довели, що Академія завжди готова до виконання покладених на неї завдань», - підсумував заступник начальника Національної академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін.

За підсумками перевірки автомобільної та бронетанкової техніки загальна оцінка - відмінно.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ