новини

Випускники Національної академії демонструють високі показники під час атестації

14.06.2019 17:25

В Національній академії Національної гвардії України триває здача іспитів офіцерів-магістрів, які завершують навчання вже через тиждень.

«Національна академія щорічно випускає кваліфікованих і підготовлених офіцерів оперативно-тактичного рівня. Наше завдання – підготувати офіцерів, які зможуть приймати ефективні рішення та професійно керувати підлеглим особовим складом. За останні роки ми значно перепрацювали програму підготовки, аби інтегрувати туди кращий міжнародний досвід та досвід участі українських військ у бойових діях на Сході України», – зазначив секретар комісії – начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко.

Цього разу офіцери склали іспит з фізичної підготовки, де основними елементами було виконання вправ з підтягування, бігу на 100 та 1000 метрів.

Після випуску офіцери будуть призначені на посади згідно за фахом навчання, враховуючи попередній розподіл.

«Навчання на військовій магістратурі є особливе тим, що на заняттях ми не лише навчаємося, а й активно обмінюємося набутим досвідом у військах. Кожен офіцер вже має певний проміжок служби за плечима і дивиться на навчальний матеріал з практичної сторони. Під час кожного практичного завдання ми доводили свої думки, використовуючи аргументи із власного досвіду і обговорювали це з викладачами», - розповідає підполковник Ігор Пацебін.

Крім офіцерів, випускаються і курсанти, які навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр та магістр. Оцінюють випускників офіцери головного управління Національної гвардії та представники науково-педагогічного складу Академії.

Одним з найвідповідальніших моментів є перевірка фахових вмінь та методичних навиків під час здачі екзаменів. Проходження атестації з профільних предметів – це показник роботи офіцерів та курсантів протягом всього навчання. Екзамени для випускників-гвардійців відрізняються профільними предметами і для кожного фахового напрямку тут свій комплекс. На цьому тижні атестацію проходили майбутні офіцери з гуманітарного факультету.

Майбутні офіцери повинні були підготовити доповідь з теорії і практики роботи з особовим складом, справитись із завданнями екстремальної психології, тактичної медицини й вогневої підготовки.

«Я вже не перший рік очолюю підкомісію і можу сказати, що курсанти Академії прикладають багато зусиль для досягнення високих показників в навчанні. Я думаю, що зміни відбуваються завдяки змінам в навчальній програмі і значному збільшенню практичної складової навчань. Випускник Академії зараз отримує дуже велику кількість практичних знань та навичок, які стануть йому в нагоді під час служби у військах», - зазначив заступник начальника управління по роботі з особовим складом Головного управління Національної гвардії України – начальник організаційно-аналітичного відділу полковник Волошин Анатолій Володимирович.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ