новини

Вмотивовані гвардійці Академії присягнули служити українському народові

15.06.2019 13:18

Більше тридцяти гвардійців батальйону забезпечення навчального процесу Національної академії Національної гвардії України, в урочистій обстановці, присягнули захищати Україну та її народ.

«Це важлива подія та відповідальний крок у житті, ви починаєте військову службу. Ви присвячуєте себе службі українському народові. Сердечно вітаю вас з цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині. Хай вам щастить!», - привітав присутніх начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Юнаки вже пройшли заняття на навчальних зборах та отримали бойову зброю. Відтепер вони проходитимуть службу у батальйоні та забезпечуватимуть навчальний процес Академії, виконуючи широке коло покладених на них завдань найближчі півтора роки.

У когось армія викликає страх, а у когось відчуття відповідальності та обов’язку. Скажімо, так як для солдата, який щойно склав присягу Віталія Алексєєнкова. Отримавши повістку у хлопця навіть і думки не було відхилитися від служби, тому що вважає, що армія – це насамперед його обов’язок.

«Армія для мене – це честь і гордість, тому що я розумію, що саме зараз у складні для країни часи, їй потрібен захисники. Можу сказати, що раніше недооцінював тих труднощів, з якими я зустрівся безпосередньо тут, в армії», - зазначає гвардієць.

Хоч і складно було на перших етапах для Віталія, як і для усіх хлопців, але він запевняє, що курс молодого бійця пролетів, як одна мить.

«Взагалі навчання дається мені легко, я завжди готовий самовдосконалюватися та отримувати нові знання, особливо зараз, коли я прийшов служити і кожного дня я поглиблююся все більше і більше у військову сферу, - зазначає Віталій,  -  Під час курсу молодого бійця у нас були заняття з фізичної, психологічної  та вогневої підготовки. З першого дня мене «зачепила» зброя: мені подобається вивчати тактико-технічні характеристики, порівнювати зразки озброєння, а щодо стрільб, то взагалі постійно з нетерпінням чекав своєї черги щоб спробувати постріляти».

У подальшому службу хлопець планує проходити у роті охорони комендантської служби. Та найголовніше для новоспеченого гвардійця – це віддати належне, як він сказав: «Відслужити по совісті».

Вже з понеділка хлопців розподілять у відповідні роти, де вони будуть нести службу протягом півтора роки.

Вітаємо молодих солдатів зі складанням військової присяги, бажаємо їм успіху та легкої служби.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ