новини

В Академії підвели підсумки атестації випускників

18.06.2019 17:37

У Національній академії Національної гвардії України розглянули підсумки роботи екзаменаційної комісії, яка працювала у навчальному закладі протягом двох тижнів.

Цього року атестаційну комісію для складання державних іспитів очолив командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Микола Балан. Засідання підсумків роботи комісії відбулось за участю керівництва та науково-педагогічного складу Академії. Розпочав засідання начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський: «Показником нашої роботи щодо підготовки офіцерських кадрів для Національної гвардії України є успішні результати державних іспитів та позитивні відгуки комісії. Члени екзаменаційної комісії відмічають, що випускники досягли результатів навчання відповідно до стандартів вищої освіти – це було головним завданням колективу Академії».

Крім того, були відмічені високі результати іспиту з фізичної підготовки випускників командно-штабного факультету групи спецназу, які склали іспит на «відмінно» у складі всього підрозділу.

Начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки ГУ НГУ полковник Андрій Мелешко зазначив: «Основними завданнями підсумкового екзамену є перевірка рівня фізичної підготовки, ступеню володіння військово-прикладними навичками. Всі ці знання допоможуть в організації та проведенні різних форм фізичної підготовки у підрозділах Національної гвардії України».

Довідково. Підсумковій атестації підлягало 426 чоловік, з яких денна форма навчання (слухачі оперативно-тактичного рівня військової освіти, курсанти та студенти факультетів) – 336 чоловік та слухачі оперативно-тактичного рівня військової освіти і студенти заочної форми навчання – 90 чоловік.

Диплом з відзнакою отримали 66 здобувачів вищої освіти, 9 з них закінчили навчання лише на відмінно: диплом магістра з відзнакою – 28 чоловік, диплом бакалавра з відзнакою – 38 чоловік.

25 курсантів, які отримують диплом бакалавра, продовжують навчання для подальшого отримання освітнього ступеня "магістр" тактичного рівня військової освіти.

Вже цього тижня на офіцерів-магістрів та майбутніх лейтенантів чекає випуск та передислокація до подальших місць проходження служби у військових частинах Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ