новини

Спецпризначенці Академії Нацгвардії взяли участь у військово-патріотичному фестивалі

19.06.2019 14:43

Протягом двох днів на базі аеродрому «Коротич» проходив військово-патріотичний фестиваль «Захисник України – Крилаті вовкулаки». Із початком проведення операції Об’єднаних сил, фестиваль вже вчетверте проходить на Харківщині. Захід організовано за підтримки військово-патріотичного клубу «Маргеловець» та присвячений загиблим Героям України, харків’янам Василю Мельникову, який трагічно загинув при виконанні службових завдань під час тренувального стрибка, рятуючи життя курсанта-парашутиста та Івану Литвинову, життя якого обірвалося під час оборони Донецького аеропорту.

Відвідувачі побачили показові виступи парашутистів-десантників «Відкрите небо», виставку собак, виставку радіокерованих авіамоделей. Свої вміння на фестивалі показали 20 курсантів групи спеціального призначення командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України. Гвардійці продемонстрували кати з ножами, прийоми рукопашного бою зі зброєю та без, бойові спаринги, приготування до стрільби з різних положень під час вогневого контакту з противником.

«Сьогодні ми показали багато бойових прийомів, але найбільше вразив глядачів такий елемент психологічної підготовки, як «піраміда довіри». Це техніка, де ти повинен створити фігуру у формі піраміди. Під час цього прийому ти відчуваєш довіру до товариша, а саме коли падаєш з висоти і тебе ловлять побратими. Під  час виступу переповнювало почуття адреналіну та бажання досконало показати все, чого навчився за роки навчання», - ділиться враженнями спецназівець Євгеній Громадський.

Всі відвідувачі заходу мали змогу взяти участь у практичних заняттях з польової медицини і навіть здійснити підйом на повітряній кулі.

Учасниця фестивалю, Анастасія Лисак, у військово-патріотичному клубі вже четвертий рік. Наразі планує вступати до Академії Нацгвардії і вважає свій вибір виваженим.

«Ми вдячні всім захисникам, які й сьогодні демонструють характер і честь та роблять все, щоб ми могли радіти мирному небу. В подальшому я хочу служити народу України і захищати не тільки близьких, а й нашу Батьківщину», - зазначила Анастасія Лисак.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ