новини

Майже три сотні випускників Академії отримали лейтенантські погони (відео)

20.06.2019 15:32

У Національній академії Національної гвардії України 289 випускників отримали звання «лейтенант».

Погони молодим офіцерам вручили їх командири і начальники, а тим, хто закінчив навчання з відзнакою, особисто вдягнув погони командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

Отримують офіцерське звання вже третій рік поспіль і дівчата. Цього року їх 22. За чотири роки навчання вони здобули спеціальності військового перекладача, зв’язківця, офіцера тилового забезпечення, психолога та навіть спецпризначенця.

«Шановні випускники, ви  вже перешли з категорії курсантів у категорію офіцерів. Сьогодні ви командири взводів, начальники служб, заступники командирів рот, а у майбутньому ви командири рот, батальйонів, бригад, начальники управлінь. Це означає, що ви повинні і вести себе завжди по-офіцерському не в залежності від того, яке у вас звання та яка посада. Ваші рішення та дії повинні відповідати вашому званню офіцера. Ви постійно повинні бути прикладом для своїх підлеглих. А головне, запам’ятайте, якщо ваш підлеглий хоче стати офіцером, у цьому є безпосередньо ваша заслуга, тому що це означає, що ви рухаєтесь у правильному напрямку. Я хочу побажати щоб ви з честю та гідністю несли звання офіцера Національної гвардії. Успіхів вам, панове офіцери!», - звернувся до присутніх командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Микола Балан.

«Ще вчора, - ділиться своїми враженнями новоспечений лейтенант Олександр Семененко, - здавалося б, ми були першокурсниками. А сьогодні, нам вручили офіцерські погони. Завдяки командирам, викладачам, батькам ми дійшли до цієї урочистої митті. За роки навчання ми виховали в собі якості справжніх військовослужбовців, патріотів рідної держави. Ми обіцяємо виправдати довіру наших підлеглих та з честю носити звання офіцера Нацгвардії».

Довгоочікувана подія для випускників пройшла і на  Київському факультеті.

Хлопці чотири роки йшли до своєї мети. З радістю та гордістю вони замінили курсантські погони на лейтенантські. Вмотивовані, цілеспрямовані та мужні, вони готові до виконання службово-бойових завдань.

«Цей день завжди особливо хвилюючий, адже саме з нього починається цікавий і, водночас нелегкий шлях до нових звершень, до самостійного життя кожного, хто одягає офіцерські погони. Саме вам потрібно своєю наполегливою службою організовувати і забезпечувати повсякденну діяльність підрозділів Національної гвардії, виконувати службово-бойові завдання, досягати євроатлантичних стандартів. Військова служба сьогодні вимагає від офіцерів високого професіоналізму, вміння діяти за нестандартних обставин, здатності приймати рішення та брати на себе відповідальність у складних умовах, подолання значних морально-психологічних і фізичних навантажень», - звернувся до випускників перший заступник начальника Національної академії Національної гвардії України з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

Він зачитав наказ про заохочення особового складу правами начальника Академії та вручив відзнаки.

Новоспечений лейтенант Дмитро Януль у короткому зверненні зазначив: «Обіцяємо, що ми будемо взірцем сумлінного служіння Батьківщині, високих моральних якостей, офіцерської честі та відповідальності. У подальшій службі та праці буде дуже важливо не загубити тих вірних моральних орієнтирів, набутих нами завдяки  щоденній, кропіткій праці командування факультету, курсу та науково-педагогічного складу».

Вже завтра випускники отримають дипломи на урочистостях з нагоди випуску, що пройдуть на меморіальному комплексі Слави у Харкові та на Солом’янській площі міста Києва.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ