новини

Довгоочікуваний випуск пройшов на Київському факультеті Академії

21.06.2019 15:56

На Солом’янській площі відбувся перший випуск офіцерів Київського факультету Національної академії Національної гвардії України.

На заході були присутні заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-лейтенант Ярослав Сподар, ректор Національної академії Внутрішніх справ генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй, керівник апарату Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Матюхін.

 «Сьогодні визначна і незабутня подія у житті кожного з вас, випускники. Ви маєте бути взірцем сумлінного служіння Батьківщині, високих моральних якостей, офіцерської честі і професіоналізму. Бережіть добре ім’я офіцера Нацгвардії. Від щирого серця бажаю Вам всім наснаги, професійних успіхів, міцного здоров’я, мирного неба над головою, впевненості у собі та у своїх силах», - під час слів привітання промовив генерал-лейтенант Ярослав Сподар.

До присутніх звернувся молодий офіцер – лейтенант Ярослав Кримчак. Він висловив слова глибокої вдячності командуванню факультету, науково-педагогічному складу, курсовим офіцерам, рідним та близьким за постійну підтримку, допомогу. У своїй короткій промові хлопець зумів передати хвилювання та радість кожного зі своїх побратимів.

Випускники з честю склали клятву офіцера Національної гвардії України. Військовий капелан отець Петро Шиндлярський прочитав молитву та окропив хлопців свяченою водою, промовляючи слова благословення на ратну службу. Повернувшись до строю, лейтенанти  та увесь особовий склад факультету разом із підрозділами Північного Київського територіального управління Нацгвардії пройшли урочистим маршем.

З нетерпінням чекали своєї черги привітати випускників батьки, дружини, рідні, друзі, кохані. Солісти Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України піснями вітали молодих лейтенантів.

Хвилюючим моментом заходу стало освідчення у коханні лейтенанта Артема Бурими. Серед глядачів стояла його дівчина, яка і гадки не мала, чому коханий прямує до неї з букетом троянд. Хлопець промовив заповітні слова, а вона впевнено сказала своє «так».

Усім гості свята відвідали виставку зразків сучасної бойової техніки Національної гвардії України.

лейтенант Альона Крижановська