новини

Військовий оркестр Академії показав високі результати під час огляду-конкурсу

24.06.2019 14:00

Для оцінки роботи військового оркестру, його професійного рівня та художньо-виконавської майстерності щороку в Академії проводиться огляд-конкурс військового оркестру.

Згідно правилами огляду-конкурсу, оркестр Академії оцінювався за п’ятьма показниками, серед яких: наявність обладнаного приміщення для роботи оркестру, робота начальника оркестру військового диригента щодо організації постійної підготовки оркестру, служба оркестру в строю, художньо-виконавська майстерність та концертна діяльність. Оцінка роботи оркестру встановлюється за п’ятибальною шкалою та проводиться членами журі, головою якого є начальник військово-оркестрової служби Національної гвардії України.

«Приємно вражений, що оркестр Національної Академії на досить високому професійному рівні підготувався до огляду-конкурсу, - зазначив начальник військово-оркестрової служби відділу служби військ штабу НГУ полковник Ігор Тиніковський. – Успіх колективу, безперечно, залежать від роботи начальника оркестру, а також музикантів, які розуміють вимоги військового диригента, підвищують свій професійний рівень та намагаються показати вагомий результат,  що робить кожен їх виступ незабутнім та приносить глядачам душевну насолоду».

До огляду-конкурсу музиканти готувалися протягом 3-х місяців. При підборі репертуару звертали увагу на емоційність виконання, впізнаваність серед слухачів та патріотизм. Місяці кропіткої праці та щоденних тренувань були того вартими, адже всі присутні отримали задоволення від перегляду плац-концерту та звітного концерту. Військовий оркестр порадував слухачів виконанням військово-патріотичних, класичних українських і зарубіжних та навіть джазових композицій. Деякі з музичних композицій супроводжував чудовий голос заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ольги Полежаки.

«Музика є тим видом мистецтва, який є надзвичайно важливим для розвитку внутрішнього світу людини. Під час кожного виступу, ми намагаємося передати як військовослужбовцям, так і цивільним частину тієї краси, яку здатна нести музика, - розповів начальник оркестру військовий диригент Академії майор Андрій Чебанов. – Ми також вдячні членам журі, які високо оцінили наші досягнення та своїм рішенням підтвердили, що робота може бути належно оцінена, якщо виконана із самовіддачею та любов’ю».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ