новини

В Академії розпочалися навчальні збори з майбутніми офіцерами запасу

25.06.2019 14:47

Навчальні збори спрямовані на вдосконалення вмінь та навичок громадян України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу з організації і забезпечення бойових дій та управління в бою підрозділами.

Цього року навчання в Академії проходять більше 200 слухачів, серед яких 40 дівчат, з числа студентів та представників цивільних установ із Харкова. Підготовку слухачі проходили протягом 2-х років, тож відтепер на них чекає заключний етап. Протягом місяця у них відбудуться навчання як у пункті постійної дислокації, так і в навчальному центрі Академії.

«Слухачі, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, мають можливість отримати не тільки офіцерське звання, але й цінні знання у військовій сфері, - наголосив заступник начальника навчальних зборів підполковник Михайло Мак. – Після успішного проходження навчальних зборів та отримання звання молодший лейтенант запасу, вони зможуть в подальшому проходити військову службу не тільки в лавах Національної гвардії України, а й в інших військових та правоохоронних структурах на офіцерських посадах».

На цьому тижні в рамках навчальних зборів, в Академії будуть проходити теоретичні заняття з військової топографії, військово-інженерної підготовки, загальної тактики, медичної підготовки.  Протягом наступних трьох тижнів, слухачі матимуть можливість всі отримані за попередні роки знання відпрацювати практично в навчальному центрі.

«Я стала слухачем програми підготовки офіцерів запасу для того, щоб поглибити свої знання та отримати додаткову спеціальність, адже планую в майбутньому пов’язати своє майбутнє з військовою сферою, - розповідає студентка Анна Онопко. – Всі викладачі є дуже досвідченими та кваліфікованими, які дійсно знають свій матеріал та можуть його правильно донести до оточуючих, тож заняття відвідувала залюбки, навіть у суботу».

Наприкінці навчальних зборів буде проведено підсумкову атестацію та складання військової присяги на вірність народу України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ