новини

Представники Канадської Об’єднаної оперативно-тактичної групи в Україні взяли участь у випуску офіцерів Нацгвардії

24.06.2019 17:40

Представники делегації «UNIFIER» взяли участь у церемонії випуску офіцерів, який відбувся у Харкові. Це вперше за історію сучасної Національної гвардії України, коли на випуску були присутні представники іноземної делегації. 5 військовослужбовців Канадської Об’єднаної оперативно-тактичної групи привітали випускників Академії та поспілкувались із молодими лейтенантам на англійській мові.

Крім того, представникам делегації «UNIFIER» показали умови, в яких навчаються курсанти та як здійснюється підготовка офіцерів. Гостей ознайомили з діяльністю та навчальним процесом Національної академії Національної гвардії України.

«Академія постійно розвивається, інтегрує ефективні методи та сучасні засоби навчання, і все це задля головної мети – виховання покоління офіцерів, які будуть професійними захисниками своєї держави і фахівцями обраної справи. Ми активно впроваджуємо міжнародний досвід у навчальний процес Академії і завжди відкриті до співпраці», - зазначив заступник начальника Академії Національної гвардії України полковник Олег Шабалін.

Гості оглянули навчальний та вогневий комплекс і музей Академії. Офіцери та курсанти Академії продемонстрували іноземцям роботу сучасного навчально-тренувального комплексу з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами, що дає можливість ефективно навчати володінню зброєю майбутніх офіцерів.Іноземним військовим презентували навчально-спортивний комплекс, який включає в себе зал для ігрових видів спорту, крос-фіту та рукопашного бою.

Нагадуємо, що  у травні 2018 року було підписано технічну угоду з Об’єднаною оперативно-тактичною групою Збройних Сил Канади в Україні, одним із пунктів якої був розвиток професійного старшинсько-сержантського складу НГУ.

Офіцери та сержанти Канадської Об’єднаної оперативно-тактичної групи в Україні відмітили ефективну та сучасну систему підготовки курсантів в Академії і висловили бажання подальшої співпраці з навчальним закладом Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ