новини

В Академії Нацгвардії стартували збори військових абітурієнтів

27.06.2019 17:29

Цього року бажання навчатися в Національній академії виявили понад 250 військовослужбовців строкової та контрактної служби з різних військових частин Національної гвардії України.

Спочатку абітурієнтів ознайомили з процесом навчання в Академії. Представники з кожного факультету розповіли про умови навчання та досягнення курсантів саме їх факультету.

З вітальними словами та детальним роз’ясненням правил цьогорічної вступної кампанії до майбутніх курсантів звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Сьогодні кожен із вас зробить вибір, який визначить його майбутнє. Відтак, цей вибір повинен бути виваженим та свідомим, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Дуже ціную ваше бажання проходити навчання саме в Академії Національної гвардії України. Бажаю вам сил при підготовці та успіху під час складання іспитів для того, щоб швидше стати частиною дружньої курсантської родини».

Після роз’яснення правил вступу, військовослужбовцям було презентовано перелік спеціальностей за якими здійснюватиметься навчання, виключно за кошти державного бюджету.

«Свідомо обраний шлях є однією із запорук успіху, - вважає начальник навчальних зборів полковник Олександр Черкашин. -Навчання в Академії відкриває для вас безліч можливостей. Зокрема, в майбутньому ви зможете отримати не тільки вищу освіту, але й офіцерське звання для успішної професійної реалізації».

Навчальні збори триватимуть до 15 липня. В цей період будуть проведені заняття та консультації з предметів, які виноситимуться на іспити. Згідно із законодавством, військові абітурієнти мають право вступати до Академії Нацгвардії без складання зовнішнього незалежного оцінювання. При цьому, обов’язковими є вступні іспити, які триватимуть з 15 по 20 липня. Іспити організовуватимуться в залежності від обраної спеціальності, за такими предметами: українська мова та література, історія України, математика та іноземна мова.

Військовослужбовець однієї з військових частин Національної гвардії України Христина Хоменко в майбутньому мріє стати спецпризначенцем, тож і спеціальність обрала відповідну.

«З дитинства я займалася кікбоксингом і тайським боксом, що загартувало мій характер. У майбутньому планую пов’язати своє життя саме із службою в спецназі. Мене не лякає, що це чоловіча робота.У своїх силах впевнена, адже до цього готувалася, - зізнається Христина Хоменко. – Організацією навчальних зборів задоволена. Після приїзду до Академії ще більше переконалася, що хочу тут навчатися».

Впродовж навчальних зборів, військові абітурієнти також зобов’язані пройти медичне обстеження, професійний психологічний відбір та скласти іспит з фізичної підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ