новини

В Академії Нацгвардії відбулось урочисте шикування, присвячене святкуванню Дня Конституції України

27.06.2019 18:03

Захід відбувся з нагоди відзначення 23-ї річниці Конституції України. Проведення подібного роду урочистостей є надзвичайно важливим, особливо для навчального закладу військового спрямування, адже сприяє формуванню правової культури, вихованню патріотичної громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.

Під час вітального слова, начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський наголосив, що прийняття Конституції України стало реальною та дієвою основою розбудови незалежної та демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

«Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності та соборності України.Найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність Основного Закону України – фундаментальні засади на яких ґрунтується сьогодення та вибудовується майбутнє українського народу, - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Нехай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої держави, надаютьщастя, а разом із тим і достаток кожній українській родині».

Наказом командувача Національної гвардії України, деяким військовослужбовцям Академії було присвоєно чергові військові звання. За розпорядженням голови Харківської обласної ради та Харківського міського голови, представників Академії було нагороджено відомчими заохочувальними відзнаками. Від начальника Академії Нацгвардії, військовослужбовці отримали подяки, грамоти та грошові заохочення.

«Прийняття Конституції України стало надзвичайною радістю для всієї держави. Кожен усвідомлює, що в Основному Законі нашої держави прописані основні права та обов’язки, які надаються громадянам України. Головними, на мій погляд, є обов’язки із захисту України. Відчуваю гордість, що ці обов’язки мужньо виконують військовослужбовці Національної гвардії України та Збройних Сил України, - вважає заступник голови ветеранської ради Академії полковник у відставці Олександр Семенченко. - Переконаний, що той патріотизм та вірність військовій присязі українських військовослужбовців, послугують захисту нашої держави, її цілісності та недоторканості».

За пропозицією заступника голови ветеранської ради Академії Олександра Семенченка, від імені ветеранської організації та всього особового складу Академії Нацгвардії було покладено квіти до пам’ятника загиблим воїнам.

Чудовим виконанням патріотичної пісні порадувала всіх присутніх заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака. За наказом начальника Академії, завершилося урочисте шикування маршем за участю особового складу Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ