новини

Офіцери проходять вступні випробування для навчання в Академії Нацгвардії

02.07.2019 19:15

У Національній академії Національної гвардії України проходять вступні випробування для офіцерів, які бажають навчатися для здобуття оперативно-тактичного рівня підготовки. Серед іспитів – комплексний екзамен за спеціальністю,  іспит з фізичної підготовки та екзамен з іноземної мови. Крім того, офіцери здають додатковий екзамен для навчання за всіма спеціальностями.

Стартували військовослужбовці зі складання додаткового іспиту, відповідно до обраної спеціальності.

«Такий додатковий іспит в Академії НГУ проводиться вперше, головним його завданням є визначення рівня підготовки офіцерів для навчання за обраним фахом. Всіх, хто успішно склав додатковий іспит, ми допускаємо до комплексного екзамену», – прокоментував хід вступної компанії голова комісії – полковник Андрій Нікорчук.

Під час відповідей члени екзаменаційної комісії звертали увагу на рівень обізнаності у сфері майбутньої кваліфікації офіцерів.

Традиційно, екзамени складають не лише офіцери Національної гвардії, а й представники  інших збройних формувань. Серед кандидатів на вступ, є й військовослужбовці жінки, які на рівні з чоловіками здають всі іспити.

«Завдання екзаменаційної комісії надзвичайно важке, адже всі офіцери мають значний досвід служби у військах і демонструють належні знання. Кожен офіцер розуміє, що саме зараз – час показати себе з найкращої сторони, продемонструвати свої навики і здібності. Відповідаючи на запитання, всі підкріплюють свої відповіді власним досвідом зі служби чи участі в бойових діях», – зауважив начальник Національної академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Вже 5 липня відбудеться засідання приймальної комісії, де буде оголошено список тих, хто вступив, відповідно до складеного рейтингу.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ