новини

Офіцери складають іспит з фізичної підготовки для навчання в Академії

03.07.2019 15:25

У Національній академії Національної гвардії України продовжується відбір кандидатів для навчання на оперативно-тактичний рівень підготовки.

Протягом тижня військовослужбовці з всієї України та різних силових структур  проходять вступні випробування, аби навчатися в Академії. Офіцери вже пройшли перший етап відбору та склали додатковий іспит за спеціальністю. Ця категорія була допущена до складання іспиту з фізичної підготовки.

Одними із основних завдань, які стоять перед кандидатами на навчання під час здачі іспиту з фізичної підготовки є демонстрація сили, спритності, та витривалості військовослужбовців. Іспит включає в себе підтягування на перекладині чи комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на один кілометр. Кожен кандидат викладається на повну, адже всі розуміють, що кожна оцінка може вплинути на підсумковий бал та загальний рейтинг кандидатів.

«Національна академія щорічно випускає кваліфікованих і підготовлених офіцерів оперативно-тактичного рівня. Наше завдання – підготувати офіцерів, які зможуть приймати ефективні рішення та професійно керувати підлеглим особовим складом. За останні роки ми значно перепрацювали програму підготовки, аби інтегрувати туди кращий міжнародний досвід та досвід участі українських військ у бойових діях на сході України», – зазначив заступник начальника оперативно-тактичного факультету з навчальної роботи  полковник Андрій Бухун.

Серед військовослужбовців кандидати на вступ до заочної та денної форми навчання. Підготовка на денній формі навчання складає 2 роки, а для заочної – 3 роки. Попереду на офіцерів- чекає комплексний екзамен за спеціальністю та  іспит з іноземної мови.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ