новини

Майбутні офіцери запасу проходять практичну підготовку в навчальному центрі Академії

04.07.2019 09:41

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України розпочались тритижневі польові збори зі студентами, які проходять підготовку за програмою офіцерів запасу.

Навчають студентів військові викладачі, більшість з яких мають бойовий досвід, здобутий у зоні ООС. Студенти на практиці вивчають особливості й тонкощі спеціальностей, що опановують, і, звісно, ознайомлюються з матеріальною базою – озброєнням і військовою технікою.

З перших днів навчання студенти вже розпочали практичну підготовку. Під час занять з будови та експлуатації автомобільної та бронетанкової техніки майбутні офіцери запасу самостійно керували БТР-4Е та БТР-80. Із допомогою інструкторів,  кожен студент відпрацював порядок підготовки двигуна до запуску і його запуск та правила водіння БТР. Основне завдання інструктора - контролювати дії студентів та допомагати.

«Навчальні збори проходять умотивовані люди, більшість з них, у подальшому бажають проходити службу в силових структурах. Всі заняття, які проходять у навчальному центрі, дають можливість студентам практично ознайомитися з бойовою технікою», - пояснює викладач кафедри підготовки офіцерів запасу полковник у відставці Анатолій Самсоненко.

Серед майбутніх офіцерів запасу, які проходять вишкіл, є Олег Коновалов, він навчається за спеціальністю: "Застосування автомобільних з'єднань, військових частин і підрозділів . Студент у майбутньому планує служити в Національній гвардії України. Тому ретельно виконує настанови інструкторів, щоб стати гідним захисником країни.

«Кожен прагне домогтися якнайкращого результату. Сьогодні я вже навчився керувати БТР, а це тільки початок навчань! - посміхається студент. - Це ще один крок до заповітної мрії ", – ділиться враженнями студент.

Невдовзі, наприкінці зборів, кожен студент складе державний іспит, де буде підтверджувати не лише теоретичні знання, а й практичні навички з технічного обслуговування та експлуатації і ремонту бойової техніки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ