новини

В Академії обрали кращих офіцерів для здобуття оперативно-тактичного рівня підготовки

05.07.2019 17:00

У Національній академії Національної гвардії України завершився відбір кандидатів для здобуття оперативно-тактичного рівеня підготовки. Протягом тижня військовослужбовці з всієї України та різних силових структур проходили вступні випробування, аби навчатися в Академії.

Під час засідання приймальної комісії начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський оголосив протокол засідання приймальної комісії, в якому вказані прізвища офіцерів, що успішно здали вступні випробування: «Вітаю офіцерів, які успішно пройшли всі вступні випробування та зараховані для навчання в магістратурі Академії. Адже, навчання - важливий крок у кар’єрі кожного офіцера і ставитися до нього необхідно з великою відповідальністю. Для офіцерів, що успішно пройдуть підготовку та завершать навчання – це стане значною перевагою в подальшій службі та зростанні по кар’єрних сходах. Я хочу побажати, щоб ваше рішення, яке ви прийняли і щойно реалізували, в подальшому слугувало вам, як у кар’єрному зростанні, так і в особистому житті».

Загалом на навчання цього року вступили 88 офіцерів, 30 на денну та 58 на заочну форму навчання з лав Національної гвардії України та 70 офіцерів Збройних Сил України. Серед них був і командир батальйону оперативного призначення майор Сергій Сідоренко.

Гвардієць має вагомий бойовий досвід участі в ООС на сході України з 2014 по 2018 роки. Зокрема, у 2014 році на одному із блокпостів поблизу Слов’янська, Сергій Сідоренко знищив ворожий танк.

«Я пройшов шлях від командира взводу до командира батальйону, але відчуваю, що хочу продовжувати військову кар’єру, - зазначив офіцер. - Щоб рости у професійному плані мені необхідні нові знання, тому я вирішив у цьому році вступити до Академії».

Підготовкою до іспитів Сергій Сідорин займався з усією відповідальністю, тож успішно склав іспити.

«Іспити були доволі важкими. До них ми готувалися в складі наших навчальних груп, які проходили підготовку. Допомагали один одному, тому що приїхали з різних військових частин, але з випробуваннями впоралися, - розповів Сергій Сідоренко. - Від навчання очікую отримати грунтовні знання, тому що в Академії працюють кваліфіковані викладачі, які мають як бойовий, так і багатий життєвий досвід».

Сергій Сідорин вважає, якщо людина зупиняється і не продовжує навчатися, то вона починає деградувати, а це свідчить, що вона задарма використовує свій потенціал.

«Для військовослужбовця надзвичайно важливими є досвід, знання та самовдосконалення. Чим складніші обов’язки виконує підрозділ, тим більшу роль відіграє колективна робота. Один командир просто не зможе справитися із великою кількістю завдань, - переконаний майор Сергій Сідоренко. – Натомість, начальнику потрібні кваліфіковані військовослужбовці, з якими йому буде комфортно працювати. Особливо це актуально для країни в якій відбувається збройний конфлікт, адже від рішення командира залежить життя багатьох людей.  Таким чином, треба переходити на новий рівень колективного прийняття рішень, тобто брати за базу модель військового процесу прийняття рішень (MDMP), що використовують всі країни НАТО».

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ