новини

Курсанти Київського факультету відвідали Верховну Раду України

05.07.2019 16:32

Екскурсія розпочалась з виставки, на якій були представлені проекти будівлі Верховної Ради середини ХХ століття. Співробітник Ради Анна Балканова ознайомила військовослужбовців із прапором української державності, який було внесено народними депутатами України першого скликання до зали засідань Верховної Ради України 24 серпня 1991 року.

Також вона розповіла багато вражаючих фактів: у восьмому скликанні депутатами працюють п’ятдесят дві жінки, а це – найбільша їх кількість за всю історію незалежної України, вага кришталевої люстри у сесійній залі становить чотири тонни, що дорівнює масі чотирьох середньостатистичних легкових автівок та ще багато цікавинок.

Військовослужбовці відвідали конференц-зал, балкон сесійної зали, дізналися про історію споруди, особливості архітектури та зміни в інтер’єрі після реконструкції. Екскурсанти мали можливість сфотографуватися в прес-центрі та біля художнього полотна Олексія Кулакова «Державотворення», на якому відображено момент прийняття Акту проголошення Незалежності України.

Також курсанти побачили копію Конституції України. «Події 1996 року заклали основу політичного життя України, яка вирує в стінах урядового кварталу з різним ступенем інтенсивності і зараз. Події, які відбулися навколо прийняття Конституції, наповнені міфами, недомовками та чутками, хоча, як з'ясувалося, з одного боку все було набагато прозаїчніше, ніж здається, а з іншого боку – набагато складніше», - розповіла пані Анна.

«Нам, як курсантам-правникам дуже цікаві подібні візити. Ми мали можливість відчути атмосферу місця, де приймаються важливі державотворчі рішення, поговорити про діяльність органів влади, а також поділилися своїм баченням сучасної виборчої системи України», - зазначив курсант другого року навчання солдат Ярослав Лях.

Курсанти активно висловлювали власні думки щодо політичного та законодавчого процесу різних держав, аналізуючи різноманітні політичні ситуації. Ця дискусія стала ще одним практичним закріпленням пройденого правничого курсу.

Автор: лейтенант Альона Крижановська