новини

Курсанти-нацгвардійці проходять практику разом з поліцейськими

09.07.2019 16:18

Курсанти Київського факультету Національної академії Національної гвардії України розпочали навчання разом із поліцейськими у Києві.

Заняття для майбутніх офіцерів проходять в рамках навчальної практики у територіальних підрозділах Національної поліції України. Крім того, під час практики вони залучаються до охорони публічного порядку та профілактики правопорушень. Цей період навчання є важливою частиною освітнього процесу у підготовці майбутніх офіцерів Національної гвардії України.

Навчальна практика проводиться протягом тижня. Курсанти залучаються до повсякденної діяльності підрозділів поліції та виконання завдань з урахуванням спеціалізації.

«Саме тут я зрозумів як відбувається організація взаємодії поліції з підрозділами Нацгвардії. Під час виконання завдань з охорони громадського порядку важливе порозуміння та координації дій наших правоохоронних підрозділів. Ми поспілкувалися із громадянами, які зверталися до правоохоронців. Практикувався у складанні процесуальних актів та протоколів усних заяв. Загалом, цікаво працювати  – це досвід без якого не можна обійтися майбутнім офіцерам-правоохоронцям», - відмітив сержант Андрій Головацький.

Хлопці провели опитування громадян різних районів, патрулювали та вивчали оперативну обстановку для запобігання скоєнню правопорушень.

Слід зазначити, що по закінченню практики у поліцейських підрозділах, курсанти продовжать навчання вже під час військового стажування у частинах Національної гвардії України.

Автор лейтенант Альона Крижановська