новини

В Академії Нацгвардії розпочинається відбір кандидатів на навчання

12.07.2019 10:30

У Національній академії Національної гвардії України проходить набір кандидатів на навчання. Під час першого етапу відбір проходять військові абітурієнти. Цього року бажання навчатися в Академії виявили понад 250 військовослужбовців як строкової, так і контрактної служби з різних військових частин Національної гвардії України.

Відбір кандидатів розпочався з професійного психологічного відбору та медичного обстеження. Військові абітурієнти вже пройшли двотижневу підготовку до іспитів та консультації викладачів. Представники з кожного факультету ознайомили гвардійців з умовами навчання та досягнення курсантів саме їх факультету.

«Найголовнішою перевагою для військових абітурієнтів є право вступати до Академії Нацгвардії без складання зовнішнього незалежного оцінювання. При цьому, обов’язковими є вступні іспити, які триватимуть до 20 липня. Іспити організовуватимуться в залежності від обраної спеціальності, за такими предметами як: українська мова та література, історія України, математика та іноземна мова», – зазначив секретар комісії – начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко.

Військовослужбовці, які успішно пройдуть  випробування та складуть іспити зможуть навчатися на офіцерів за такими спеціальностями: забезпечення військ (сил) (за спеціалізацією лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації), психологія, державна безпека, військове управління (за видами збройних сил), озброєння та військова техніка, забезпечення військ (сил) (за спеціалізацією продовольче та речове забезпечення підрозділів НГУ). На Київському факультеті вступ проходитиме за спеціальностями державна безпека та право.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ