новини

Більше двох сотень юнаків та дівчат виявили бажання стати курсантами Академії Нацгвардії

15.07.2019 15:46

До Національної академії Національної гвардії України для подачі документів на вступ прибула цивільна молодь з різних регіонів України. Майбутні курсанти написали заяви на вступ, обравши відповідну спеціальність та подали оригінали документів.

Цього року серед бажаючих здобути військову професію виявилося більше двох сотень школярів, зокрема, 70 дівчат.  Кандидати на вступ змагатимуться за право здобути військову спеціальність на чотирьох факультетах військового навчального закладу, а саме: командно-штабному, логістики, гуманітарному та Київському факультеті академії Національної гвардії.

Найбільшою популярністю серед цьогорічних вступників користується спеціальність «Військове управління (за видами збройних сил)» та спеціалізація «Службово-бойове застосування підрозділів спеціального призначення Національної гвардії України» командно-штабного факультету. Для дівчат відкритий вступ за спеціальностями «Філологія» та «Психологія» гуманітарного факультету, а також за спеціалізацією «Забезпечення управління діями підрозділів Національної гвардії України засобами військового зв`язку» командно-штабного факультету.

З дитинства мав бажання бути військовим і Костянтин Гавриленко з Кривого Рогу. Із навчальним закладом абітурієнт визначився відразу, адже всі з його родини військовослужбовці, а старший брат в минулому році закінчив навчання в Академії та проходить службу у підрозділі Національної гвардії.

«Після 9-го класу я вступив до Криворізького військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який закінчив і мій брат. Вирішив й надалі піти по стопам брата, який був випускником командно-штабного факультету взводу спеціального призначення. У брата дізнався й про особливості вступу, - зазначив Костянтин Гавриленко. – Підвищені вимоги під час складання іспитів для майбутніх спецназівців мене не лякають, адже я тривалий час готувався до них, тож у своїх силах впевнений». 

Після завершення прийому документів у центрі культури пройшла зустріч абітурієнтів та їх батьків з командуванням Академії.

«Академія – вищий військовий навчальний заклад Національної гвардії України. Тут готують офіцерів, які надалі стають основним ядром управління та забезпечення військ по всій території України. Ми активно розвиваємося, впроваджуємо нові підходи до навчання та співпрацюємо з різними організаціями на міжнародній арені. Наші курсанти беруть участь у міжнародних навчаннях, стажуваннях та тренінгах, – зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Найголовніше, протягом іспитів, щоб всі абітурієнти проявляли старанність та наполегливість для досягнення своєї мрії – стати майбутнім офіцером Національної гвардії України. Тож бажаю всім успіху».

Усіх абітурієнтів розподілили в групи. Вже завтра на юнаків та дівчат чекає іспит з фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно-психологічного відбору.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ