новини

В Академії Нацгвардії вдосконалюють систему мовної підготовки за міжнародними стандартами

16.07.2019 17:35

У Національній академії Національної гвардії України стартував курс для викладачів англійської мови щодо вдосконалення процесу мовної підготовки навчального закладу.  Даний курс проводиться вперше у рамках співпраці з представниками бюро міжнародної мовної координації (далі – BILC).

Нагадаємо, що минулого року керівництво Академії та голова департаменту програм із вивчення англійської мови партнерського центру навчання і тренування НАТО та директор школи іноземних мов Міністерства оборони Словенії Пеггі Гарза домовились про співпрацю та безпосередньо про створення програми, яка направлена на вдосконалення професійних якостей викладачів англійської мови Академії Нацгвардії.

Для проведення навчального курсу до навчального закладу Національної гвардії України прибули два представники BILC: керівник відділу мовного тестування командування ЗС Литви з питань підготовки Аусра Нарбутіене та менеджер навчальних програм Партнерського центру мовної підготовки у Європі в м. Гарміш-Партенкірхен Майкл Кемпбел.

«Важливим на даному етапі розвитку Національної гвардії України є знання особовим складом іноземної мови. В Академії цьому питанню приділяється велика увага. По-перше, ми готуємо військових перекладачів, які володіють декількома іноземними мовами. По-друге, функціонують мовні курси, на яких протягом року проходять підготовку близько ста військовослужбовців НГУ. І по-третє, на постійній основі проводяться курси НАТО, під час яких викладаються навчальні модулі іноземною мовою. У зв’язку з цим в Академії в рази збільшилась кількість годин на вивчення іноземних мов для курсантів», - наголосив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов.

Протягом першого дня учасники курсу обговорили складову частину STANAG 6001, рівні та види тестування. Основна увага приділялася відпрацюванню практичних завдань, що стосувалися однієї із складової частини STANAG 6001– говорінню.

«Наше головне завдання – ознайомити викладачів зі структурою, основними вимогами та принципами STANAG 6001,  тому що це дуже важливо та актуально сьогодні на міжнародному рівні. Ми із задоволенням поділимося досвідом мовної підготовки своїх країн та допоможемо інтегрувати його в процес підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії, - зазначила Аусра Нарбутіене. - Головне, щоб по закінченню курсу учасники максимально засвоїли основні вимоги STANAG 6001 та отримали практичні навички, які будуть продуктивними для навчання курсантів».

Під час занять представники BILC та викладачі Академії розглянули питання підготовки до тестування, різноманітні підходи щодо покращення комунікативних навичок курсантів та безпосередньо процес їх оцінювання.

На практиці учасники відпрацьовували вправи щодо оцінювання рівня комунікативних навичок навчаємих. Фахівці BILC запропонували викладачам 3 різних інтерв’ю, після перегляду яких, останні визначали комунікативний рівень спікера відповідно STANAG 6001.

Представники бюро міжнародної мовної координації відмітили високу вмотивованість та професіоналізм викладачів Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ