новини

Абітурієнти продовжують складати іспити для вступу в Академію Нацгвардії

18.07.2019 16:00

Абітурієнти з числа військових та цивільної молоді продовжують складати іспити для вступу в Академію. Нагадаємо, що кандидати від цивільної молоді повинні надати свідоцтво про середню освіту та сертифікат про проходження ЗНО, а військові абітурієнти складають вступні іспити в Академії. Для обох категорій вступників обов`язковим є іспит із фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно-психологічного відбору.

Вступ до Академії без складання ЗНО є найголовнішою перевагою для військових абітурієнтів. Натомість, протягом цього тижня абітурієнти складають вступні іспити в залежності від обраної спеціальності, за такими предметами як: українська мова та література, історія України, математика та іноземна мова.

Військовослужбовець однієї з військових частин Національної гвардії України Христина Хоменко, в майбутньому мріє стати спецпризначенцем, тож і спеціальність обрала відповідну.

«З дитинства я займалася кікбоксингом і тайським боксом, що загартувало мій характер. У майбутньому планую пов’язати своє життя саме із службою в спецназі. Мене не лякає, що це чоловіча робота.У своїх силах впевнена, адже до цього готувалася, - зізнається Христина Хоменко. – Організацією іспитів задоволена. Після приїзду до Академії ще більше переконалася, що хочу тут навчатися».

Фізична витривалість, сила та швидкість є незамінними елементами під час несення військової служби, тож до іспиту з фізичної підготовки, який складають абітурієнти, екзаменаторами приділяється особлива увага. Іспит включає в себе комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на один кілометр.

«Іспити складати було нескладно, стали в нагоді щоденні тренування та заняття волейболом протягом десяти років, тож відмінний результат був цілком очікуваним», - зазначила абітурієнтка Діана Винник.

Протягом тижня абітурієнти Академії продовжать здавати іспити, а результати про зарахування на навчання дізнаються 19 липня під час засідання приймальної комісії.

Відділ міжнародних  зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ