новини

Офіцери з військ пройшли інтенсивні курси в навчальному центрі Академії Нацгвардії

19.07.2019 15:40

Офіцери, які проходять службу в Національній гвардії України, вже вчетверте завершили навчання на курсах післядипломної освіти на базі навчального центру Національної академії. Гвардійці пройшли практичну підготовку щодо службово-бойового застосування та управління діями підрозділів Нацгвардії.

Протягом трьох місяців 53 слухача, 15 з яких брали участь в Операції об’єднаних сил, інтенсивно вдосконалили свої навички з тактики, тактико-спеціальної, вогневої, фізичної підготовки, управління повсякденною діяльністю підрозділів, ознайомились з основними зразками озброєння та військової техніки. Викладачі зазначають про успіхи та високий рівень вмотивованості військових в ході трьохмісячних навчань.

На стройовому плацу навчального центру начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк вручив військовослужбовцям сертифікати і грамоти про успішне закінчення навчань та здобуття тактичного рівня підготовки.

«Практичні заняття в навчальному центрі стали важливим етапом вашого навчання. Відмінний результат іспитів демонструє ваш професійний підхід до навчання офіцерській справі. Високий результат може отримати лише добре підготовлений військовослужбовець. І ви довели, що добре підготовлені і готові до нових службово-бойових завдань у військах», - звернувся до учасників полковник Володимир Тробюк.

Один із учасників курсів, старший офіцер першої бойової групи спеціального призначення в м. Одеса молодший лейтенант Євген Кришневський був визнаний одним з кращих на курсах за зразкове навчання та виконання практичних завдань. Чоловік служить в спеціальному підрозділі «Омега» та за сферою своєї діяльності виконує службово-бойові завдання в зоні проведення ООС, на високому фізичному рівні проводить тренування з особовим складом.

Про навчання він висловлюється виключно позитивно, зазнаючи, що особливу увагу викладачі приділяють практичним заняттям, що дійсно є безцінним досвідом.

«Розклад занять був досить насичений і містив багато практичної роботи, що дійсно мотивує до пізнання нової інформації. Запам’яталися заняття з вогневої підготовки, де досвідчені викладачі покращували наші навички зі стрілецької зброї. Надалі, я хотів би приділити увагу індивідуальній військовій підготовці бійців спецпідрозділу. Для того, щоб досягти високого рівня професіоналізму, ми будемо наполегливо працювати й розвиватися», - розповідає учасник курсів молодший лейтенант Євген Кришневський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ