новини

В Академії Нацгвардії пройшов триденний курс з представниками BILC

19.07.2019 15:52

У Національній академії Національної гвардії України завершився курс для викладачів англійської мови у рамках співпраці з представниками бюро міжнародної мовної координації (далі – BILC). Курс пройшли 15 викладачів мовного відділу та кафедр іноземних мов навчального закладу.

Нагадаємо, що для проведення курсу до навчального закладу Національної гвардії України прибули два представники BILC: керівник відділу мовного тестування командування ЗС Литви з питань підготовки Аушра Нарбутіене та менеджер навчальних програм Партнерського центру мовної підготовки у Європі в м. Гарміш-Партенкірхен Майкл Кемпбел.

Представники делегації надали керівництву Академії останній варіант STANAG 6001, у якому оновлені показники та вимоги щодо проведення тестування та оцінювання навчаємих.

Протягом першого дня учасники курсу разом з фахівцями BILC обговорили особливості перевірки комунікативних навичок, способи їх вдосконалення, розглянули методи оцінювання та визначення рівня навчаємих. Основну увагу вони приділили аналізу прикладів, що стосуються розвитку комунікації та сучасним підходам усного опитування курсантів.

«Протягом трьох днів ми разом з викладачами Академії виконали великий обсяг роботи щодо покращення їхніх професійних якостей та мовної підготовки навчального закладу в цілому. Викладачі ще з першого дня показали своє бажання навчатися та різносторонньо розвиватися, - зазначила  Аушра Нарбутіене.«Процес вдосконалення – це неосяжний простір без кінцевої точки», тобто покращувати свої знання та навички потрібно щодня, адже цього вимагає сьогодення. Дивлячись на професіоналізм та старанність керівництва та викладачів Академії, я впевнена, що це саме ті люди, які докладуть максимум зусиль для саморозвитку та розвитку Національної гвардії України».

Останні два дні були присвячені відпрацюванню навичок письма. У цьому блоці викладачі аналізували запропоновані письмові завдання. По закінченню курсу, учасники курсу розробляли та презентували власні проекти, які мали на меті перевірити рівень іноземної мови та підготувати навчаємих до тестування. Присутні повинні були врахувати усі елементи, запропоновані представниками  BILC. Дані розробки викладачі можуть використовувати у подальшому під час навчання курсантів.

«Особисто для мене, курси були важливими, адже саме ми, представники мовного відділу проводимо дані тестування з курсантами. Нещодавно я був учасником схожих курсів у місті Київ, але вони стосувалися інших двох складових частин STANAG 6001- читання та аудіювання.  Тож, обов’язково будемо впроваджувати набутий досвід у навчальний процес, вводити необхідні корективи щоб безпосередньо покращити ефективність навчання та процес тестування військовослужбовців Академії», - зазначив учасник курсу майор Сергій Тимчишин.

15 викладачів Академії Нацгвардії отримали сертифікати про успішне закінчення навчального курсу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ