новини

Начальник Академії оголосив список майбутніх курсантів

19.07.2019 18:31

В Національній академії Національної гвардії України пройшло заключне засідання приймальної комісії з приводу вступу абітурієнтів з-поміж військовослужбовців та цивільної молоді.

Нагадаємо, що протягом останнього тижня охочі вступити до Академії складали вступні іспити, проходили медичну комісію та професійно - психологічний відбір.

Під час засідання приймальної комісії начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський привітав абітурієнтів з вдалим складанням іспитів та розповів про подальші дії майбутніх курсантів: «Я хотів би привітати абітурієнтів – майбутніх курсантів, вас батьки з вступом до нашого навчального закладу. Зі своєї сторони ми зробили так, щоб складання іспитів було більш комфортно та максимально прозоро. Держава і командування військ дає можливість навчатися у вищому військовому навчальному закладі безкоштовно і у вас є для цього всі можливості. Треба розуміти, що це тепер ваше майбутнє і ви повинні це майбутнє робити своїми руками, а офіцери – ваші командири, вам в цьому допоможуть».

Враховуючи всі результати здачі вступних іспитів, був складений загальний рейтинг всіх абітурієнтів та оголошений список кандидатів, які отримали шанс для навчання у військовому виші.

«Син завжди хотів бути військовим. Я поважаю його вибір і ми всі йому тільки допомагали в цьому. - розповідає мати абітурієнта Оксана Гордієнко. Майбутнім курсантам хочу побажати в першу чергу терпіння та витримки і у них обов’язково все вийде».

«Я хотіла навчатися саме у військовому навчальному закладі. В сімейному колі ми обговорювали різні варіанти щоб отримати військову професію, та обрали саме Академію Нацгвардії. Коли я почула своє прізвище, я дуже зраділа. Від радості покотились сльози щастя» - розповідає Аліна Скрипниченко.

Вже сьогодні майбутні курсанти отримали військову форму, та невдовзіна них чекає наступне випробування - первинна військова підготовка у навчальному центрі Академії, яка допоможе хлопцям та дівчатам більше дізнатися про особливості обраної ними професії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ