новини

Солдати Академії Нацгвардії склали присягу на вірність українському народові

20.07.2019 12:00

Цього разу присягу на вірність українському народові склали 26 солдат, серед яких четверо проходять службу за контрактом. Більшість прибули з Харківської та Київської областей.

За місяць перебування в Академії солдати пройшли заняття на навчальних зборах та отримали бойову зброю. Зокрема, юнаки збагатили свій досвід необхідними навичками з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої та фізичної підготовки.

«Урочиста присяга - це важлива подія та відповідальний крок у житті, адже ви починаєте військову службу. Протягом півтора року ви матимете можливість набратися військового досвіду, який обов`язково стане вам у нагоді, навіть якщо не будете продовжувати йти військовим шляхом. Пам`ятайте, що, перш за все, за цей термін ви присвячуєте себе службі українському народові, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Від усього серця вітаю вас із цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині. Нехай вам щастить!».

Серед тих, хто присягав на вірність українському народові був і солдат Ігор Титаренко. Гвардієць цікавився інформацією про Національну гвардію України ще з моменту створення структури в 2014 році.

«Коли настав час виконувати військовий обов`язок, зрадів, що буду проходити службу саме в Національній гвардії України, - розповідає солдат. – За освітою я технік-механік, але у мене буде півтора року строкової служби, думаю, що за цей час я остаточно вирішу чи ставати мені на військовий шлях».

Кожен день служби був особливим для Ігоря Титаренка. Найбільше за цей місяць запам`яталися заняття в навчальному центрі з вогневої підготовки.

«Спочатку було нелегко, адже військова дисципліна має багато обмежень, але згодом я призвичаївся. Колектив у нас дружній, більшість хлопців з Харківської області, тож і службу проходити легко», - запевняє гвардієць.

Ігор Титаренко як і більшість солдат на момент присяги очікував з нетерпінням. Для нього це гарна можливість продемонструвати ті навички, яких навчився за місяць своїм батькам, рідним та друзям, які відвідали присягу. А ще солдат вважає, що проходження строкової служби в Національній гвардії України надасть йому досвід, покращить фізичну підготовку, зробить більш дисциплінованим та підвищить шанси для подальшого працевлаштування.

«Складання військової присяги назавжди залишиться для мене незабутнім моментом, адже ти повинен цілком відповідати за ті слова, які ти промовляв, - зазначає Ігор Титаренко. – По життю я звик думати перед тим як щось сказати. Слова присяги виражають для мене глибокий патріотизм, тож говорити їх на вітер ні в якому разі не можна».

Незабутнім цей день став і для новоспеченого солдата Івана Калугіна. На хлопця чекали два відповідальні та зважені вчинки. Це складання військової присяги та освідчення своїй коханій. Після урочистого заходу Іван зробив пропозицію своїй дівчині Наталії Ющук, яка щиро, крізь сльози відповіла "так". Усі солдати, які склали присягу стали навколо пари та гучними оплесками привітали закоханих.

В подальшому солдати проходитимуть службу в батальйоні, хлопців розподілять на дві роти: роту забезпечення навчального процесу та роту охорони комендантської служби.

Бажаємо новоспеченим солдатам-гвардійцям легкої служби. Нехай півтора роки будуть наповнені удачею, а душу ніколи не покидають слова, які ви промовляли під час урочистої присяги!

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ