новини

В навчальному центрі Академії Нацгвардії 206 молодших лейтенантів запасу присягнули на вірність народові України

20.07.2019 12:06

На стройовому плацу навчального центру Національної академії Національної гвардії України відбулось урочисте складання військової присяги студентами, які завершили навчання за програмою пдготовки офіцерів запасу.

Загалом, військову кафедру пройшли студенти з 15 закладів вищої освіти. Випускників приїхали привітати рідні та близькі офіцерів запасу.

До цього, протягом місяця, вони практично закріплювали набуті за час навчання теоретичні знання. Для проведення занять залучались досвідчені викладачі кафедри підготовки офіцерів запасу. Студенти на практиці відпрацювали 136 годин з вогневої підготовки, 90 годин – з тактичної підготовки та 20 годин з водіння бойової техніки.

206 студентів, серед яких 39 дівчат, склали урочисту клятву на вірність українському народові.

Зі словами привітання до присутніх звернувся перший заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов: «За два роки навчання на кафедрі ви вчилися працювати злагоджено, приймати колективні рішення. Наразі ви озброєні знаннями, налаштовані патріотично та готові працювати на благо Батьківщини, тому перед вами чудове майбутнє. Нехай ця урочиста клятва надихає вас на професійне зростання та духовне збагачення».

Від імені батьків, студентів привітала матір офіцеру запасу, а випускник Денис Глушко, своєю чергою, подякував за турботу та підтримку близьких і військову науку, яку їм так старанно передавали викладачі.

Священник православної церкви України, протоієрей, військовий священник Академії отець Григорій окропив молодших лейтенантів  запасу та благословив на ратну службу.

Музичною композицією привітала присутніх вокалістка гурту Академії «П’ять стихій» Марія Семенова.

На завершення випускники пройшли урочистим маршем та мали змогу зробити фото на пам'ять.

Серед випускників кафедри війскової підготовки є Нікіта Тафійчук, для якого 2 роки навчання на військовій кафедрі в Академії – це навички, професіоналізм у військовій справі, сильний та вольовий характер.

Після школи Нікіта залишив рідний Слов'янськ та вирушив до Харкова. У державній Академії культури хлопець навчався на  факультеті «кіно-, телемистецтва». На 1 курсі старший викладач нашого героя, Дмитро Брук запропонував йому робити журналістські сюжети про Національну гвардію України. Трохи пізніше був створений проект «АТОграф», завдяки якому випускники Академії культури у своїх відеороликах показували військових, як творчих особистостей, спортсменів. Звісно, наш герой став учасником цього проекту. Хлопець почав висвітлювати особливості кінологічної служби у Слов'янську та Харкові, знімав відеоролики про охорону громадського порядку. Під час свого досвіду в проекті, хлопцю найбільше запам’ятався іспит курсантів з водіння військової техніки. Сюжет Нікіти отримав доволі високе охоплення у фейсбуці та на сайті Національної гвардії України. Наразі хлопець завдячує Дмитру Бруку, який для нього став поштовхом для вступу на військову кафедру до Академії.

Протягом навчання в Академії кращий момент, за словами хлопця, – це саме польові збори в навчальному центрі. «Військовий порядок, дисципліна, розпорядок дня, згуртованість. Відчуваю гордість, що я навчився військовій справі. Навіть змінилося відношення до деяких речей, яке надалі можна використовувати не тільки в побутових умовах, але і на службі», - ділиться Нікіта.

Зараз молодший лейтенант ціленаправлено планує стати прес-офіцером, адже в ході проходження практики більш детально ознайомився з цією професією, на власні очі побачив коло задач, які йому під силу.

«Динамічна робота, різні обставини, люди, події. Можливість реалізувати себе творчо, професійно. Подорожі. Це все робота прес-офіцера. Головне - віддаватися справі. Інакше, гарних матеріалів ти ніколи не зробиш. Треба цікаво та актуально висвітлювати інформацію про те, що відбувається в армії в цілому. Це все мої цілі на подальше майбутнє», - наголошує молодший лейтенант запасу.

Вітаємо новоспечених молодших лейтенантів запасу та бажаємо подальшої ратної служби в державних структурах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ