новини

Забезпечення реалізації конституційних виборчих прав нацгвардійців Академії

21.07.2019 11:58

Керівництво Національної академії Національної гвардії України провело роботу щодо організації участі особового складу в голосуванні та забезпеченні публічної безпеки громадян в день виборів.

У день проведення голосування під час парламентських виборів до охорони громадського порядку від Академії НГУ задіяно понад півтисячі військовослужбовців. Гвардійці виконують обов’язки в координації із  відділами поліції в місті Харків. Службу організовано у дві зміни, щоб особовий склад після  виконання службових завдань мав змогу прийти на виборчу дільницю та проголосувати.

Для реалізації виборчих прав військовослужбовців навчального закладу створені належні умови для голосування та встановлено взаємодію з виборчими комісіями щодо розподілу відвідування виборчих дільниць. Особовому складу було роз’яснено виборче законодавство, порядок та особливості участі у парламентських виборах.

Особовий склад Академії голосує на виборчих дільницях, які розташовані за межами місць дислокації військових частин. Щоб забезпечити умови для вільного волевиявлення, військовослужбовцям строкової служби та курсантам було надано звільнення з розташування Академії для участі в голосуванні.

Особовий склад, який знаходиться у відрядженнях, голосує, подавши заяви про тимчасову зміну місць голосування без зміни виборчих адрес.

Отже, виборчі права військовослужбовців забезпечено і голосування ніяк не впливає на якість виконання службових завдань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ