новини

В Академії Нацгвардії перевірили готовність офіцерів до навчальних зборів із майбутніми курсантами

25.07.2019 15:00

Методичні збори проводилися з офіцерами ротної ланки, які під час навчальних зборів проводитимуть заняття із новоспеченими курсантами набору 2019 року. Під пильним наглядом офіцерів близько 400 юнаків та дівчат, перебуваючи у начальному центрі Академії, протягом місяця робитимуть свої перші кроки у військовій справі.

Відкрив методичні збори начальник військових зборів полковник Сергій Мартиненко,  він акцентував увагу на важливості навчальних зборів для майбутніх гвардійців та врахуванні заходів безпеки для їх успішного проходження.

«Навчальні збори не тільки допомагають офіцерам краще вивчити поведінку курсантів за умов підвищених фізичних та психологічних навантажень, а є своєрідною стартовою платформою для навчання хлопців та дівчат базовим елементам військової підготовки», – зазначив начальник військових зборів, заступник начальника Академії Нацгвардії полковник Сергій Мартиненко.

Збори з офіцерами складалися з трьох етапів – заліку, практичного опрацювання фахових навичок та стройового огляду речового забезпечення і матеріальної бази. Все це необхідно для обов’язкового щорічного виїзду офіцерів військового закладу до Навчального центру Національної академії Національної гвардії України.

Заступник начальника командно-штабного факультету полковник Сергій Волошко розповів про організацію роботи з особовим складом навчальних зборів, заходи безпеки під час перебування в навчальному центрі та завдання сержантського та офіцерського складу щодо вивчення молодого поповнення.

«Під час методичних зборів ми звертаємо особливу увагу на готовність надання курсантам знань із базових військових дисциплін, - наголосив полковник Сергій Волошко. – Виважений підхід до організації навчальних зборів, із урахуванням всіх елементів підготовки, стане в нагоді під час проведення занять з молодим поповненням».

Незабаром досвідчені офіцери та молодші командири будуть навчати новоспечених курсантів загальновійськовим предметам, а саме гуманітарній, стройовій, військово-інженерній та вогневій підготовці, тактичній підготовці військ, загальній тактиці; радіаційному, хімічному та біологічному захисту військ і фізичному вихованню. Важливими для вивчення також є статути Збройних Сил України, долікарська допомога та військова топографія.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ