новини

Майбутні курсанти Академії відправились у навчальний центр

26.07.2019 15:28

Абітурієнти, які успішно склали вступні випробування, убули до навчального центру Національної академії Національної гвардії України для проходження первинної військової підготовки.

Перед від’їздом, на плацу навчального закладу до молодих людей звернувся перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов, який привітав майбутніх курсантів з початком табірного збору та побажав їм наснаги, терпіння, наполегливості в оволодінні необхідними знаннями та навичками.

«На сьогодні Національна академія є провідним вищим військовим навчальним закладом нашої держави, яка забезпечує підготовку освічених, мотивованих фахівців. Наша головна мета була набрати на навчання до Академії лише найкращих та тих, хто дійсно гідний стати офіцерами Національної гвардії України, і ми цього досягли. За час перебування в навчальному центрі ви здобудете ті необхідні первинні військові знання, які дозволять вас у подальшому успішно опановувати військову справу. Упевнений, що ви з успіхом пройдете ваше перше випробування та станете фахівцями своєї справи», - зазначив він.

Звичайно, для вчорашніх школярів процес адаптації до умов військової служби буде нелегким. Адже їм доведеться пристосовуватися і до нового розпорядку дня, і до вимог військової дисципліни, і до неабияких фізичних навантажень. Майбутніх офіцерів чекають справжні бойові стрільби, тактичні заняття та навчання, заняття зі стройової та фізичної підготовки.

Крім навчання буде організоване й дозвілля: концерти, спортивні ігри та змагання, перегляд художніх фільмів по вихідним.

По закінченню первинної військової підготовки курсанти зустрінуться з першим складним випробуванням – дводенним польовим виходом. А вже в вересні у першокурсників відбудеться важлива подія - складання військової присяги на вірність українському народові.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ