новини

Курсанти Академії вдосконалювали навички з телекомунікації та радіозв'язку під час військової практики

30.07.2019 14:49

Протягом двох тижнів курсанти-зв'язківці третього року навчання командно-штабного факультету проходили військову практику на базі Об'єднаного вузлу зв'язку. Майбутні офіцери мали можливість  практикуватися на посадах начальників апаратних зв'язку різних типів та бойових постів вузла зв'язку військової частини Національної гвардії України.

Гвардійці відпрацьовували практичні навички на мобільному та стаціонарному вузлах зв'язку.

Під час відпрацювання на польовому (мобільному) вузлі зв'язку, курсанти розгортали та працювали на засобах зв'язку сучасних командно – штабних машин Р-04КМ та Р-04К, комплексної інформаційно – телекомунікаційної  апаратної. На радіостанціях HARRIS гвардійці відпрацьовували питання входження у зв'язок та передачу даних із використанням програмного забезпечення «tactical chat», розгортали телекомунікаційний комплект супутникового зв’язку та вивчили порядок конфігурації мереж радіозв’язку на цифровій системі  радіозв'язку  MOTOROLA.

«Курсанти під час військової практики відпрацьовували свої практичні навички та набули нових знань у телекомунікаційній сфері та радіозв'язку. Кожен із них індивідуально відпрацьовував завдання, які були на них покладені, - розповів керівник військової практики старший викладач кафедри військового зв'язку Костянтин Власов. - Після опанування практичних знань, у військовій частині були підведені підсумки практичної роботи майбутніх офіцерів. Командир частини визначив рівень знань гвардійців та відзначив кращих курсантів, які продемонстрували відмінні командирські якості. Під час підведення підсумків військової практики кожен курсант отримав оцінку за свої знання та вміння». 

На стаціонарному вузлі зв'язку курсанти відпрацьовували вивчення елементів цифрової радіомережі оперативного зв'язку з використанням технології IP-SITE CONNECT та забезпечення зв'язку штабу Головного управління Національної гвардії України. Крім того, вони ознайомилися з роботою обладнання інформаційної телекомунікаційної мережі Національної гвардії України, вивчили порядок входження до радіомереж штабу Головного управління Національної гвардії України та взяли участь у забезпеченні ведення радіообміну за командою чергового пункту управління зв'язку Головного управління Національної гвардії України.

«Під  час даної практики я мала можливість вдосконалити свої навички та покращити знання у сфері телекомунікації й радіозв'язку, - поділилася своїми думками курсант Кароліна Тихенко. - Ця подія відіграла важливу роль у моєму житті та показала специфіку роботи, яка чекає на мене під час подальшого проходження служби в підрозділах Національної гвардії України».

Курсант Христина Перепелиця